Vesti
Društvo

Petar Petković u Babinom Mostu posetio napadnute srpske mladiće

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je srpske mladiće koje napala grupa Albanaca, poručivši da je institucijama u Prištini vreme da konačno rade svoj posao i kažnjavaju one koji napadaju preostale Srbe.
Petar Petković u Babinom Mostu posetio napadnute srpske mladiće
Petar Petković u poseti mladićima u Babinom Mostu (Foto RTS)

Petar Petković je posetio srpske mladiće u Babinom Mostu, koje sinoć napala grupa Albanaca i nanela im telesne povrede.

"Šta bi se desilo kada bi samo jedna kap krvi pala, ko bi onda odgovarao. Zato upozoravamo da je vreme da se vruće prištinske glave ohlade da dođe do normalizacije odnosa i rade svoj posao i krenu da kažnjavaju one koji napadaju Srbe. A ako ovo prođe bez ikakve kazne, jasno je koja se poruka šalje", rekao je Petković nakon razgovora sa napadnutim mladićima i njihovim roditeljima.

Grupu srpskih mladića napala su šestorica Albanaca i nanema im telesne povrede.

Svi se nalaze kod kuće, nakon ukazane lekarske pomoći u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Policija je otvorila istragu i nakon iskaza napadnutih srpskih mladića, počela je ispitivanje napadača iz istog sela.Ostale vesti

Posle više protesta, meštani Gračanici biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020