Vesti
Društvo

Peć proglašen zonom karantina

Opština Peć proglašena je odlukom Ministarstva zdravlja za zonu karantina. U odluci se pod tačkom dva navode i naselja koja su centri infekcija, među kojima su i Vitomirica, Blagajem, Naklo i određene ulice.
Peć proglašen zonom karantina
Peć (Foto Radio Goraždevac)

Povodom ove odluke oglasio se sinoć i gradski direktorat za zdravstvo na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je Radio Goraždevac.

"Poštovani građani Peći, u gradu je proglašen karantin, što znači da ulazimo u još izazovniju i težu fazu u borbi sa Kovid-19. Broj zaraženih se menja u našoj opštini tako da danas imamo još dva inficirana od obavljenih 76 testova. Pozivamo vas na smirenost i oprez. Lekari, medicinske sestre, policija i svi koji su u ovim teškim danima u službi, na čelu su svete dužnosti. Borba protiv ove pandemije nije nimalo laka i samo saradnjom svih, možemo na kraju da izađemo sa što manje posledica i da se što pre vratimo normalnom stanju u našem gradu, koji toliko volimo. Neka Bog blagoslovi sve koji su ovih dana na dužnosti. Budite pažljivi, bez panike“, poručeno je sa stranice direktorata za zdravstvo, na čijem je čelu Petrit Ljoci.Ostale vesti

Povratak u školske klupe 1. juna
U školama na centralnom Kosovu koje funkcionišu prema planu i programu Minstarstva prosvete Republike Srbije vrše se pripreme za povratak đaka koji je planiran za 1. jun. Narednog meseca će se održati i polaganje maturskog ispita kako za svršene osmake, tako i za buduće studente. Maturanti uveliko uče i pripremaju se za završni test.
  • 26.05.2020
Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020