Vesti
Društvo

PCI: Prva nagrada novinarki Zorici Vorgučić

Novinarka i urednica RTV Kim Zorica Vorgučić osvojila je prvu nagradu na medijskom konkursu Inicijative za mirne promene (PCI) u kategoriji audio-vizuelni format na temu multietnički suživot na Kosovu i u Srbiji za 2021. godinu.
PCI: Prva nagrada novinarki Zorici Vorgučić
Zorica Vorgučić (Foto Kim, B. Ćirković)

Televizijski prilog naše novinarke „Zašto je važno da govorimo jezik svojih komšija?“ koji je na RTV Kim uz podršku Britiš Kaunsla (British Council) emitovan marta prošle godine, naišao je na jednoglasnu podršku žirija u sastavu: Tamara Skrozza, Jelena Obućina i Milivoje Mihailović. 

Cilj ove nagrade je da se podstaknu novinari da stvaraju medijske sadržaje koji istražuju pozitivne strane multietničkog suživota.

Dodela novinarskih priznanja predviđena je za 28. februar 2022. godine sa početkom u 10.00 časova u beogradskom Medija centru.

Osim autorki, nagrada će biti dodeljena i redakciji RTV Kim

Inicijativa za mirovne promene (PCI) je međunarodna nezavisna nevladina organizacija koja se bavi pomaganjem društvima u sprovođenju značajnih promene na nenasilan način, ali i izgradnji odnosa koji omogućavaju dugotrajni mir.

Inicijativa radi i na približavanju medijskih partnera u Srbiji i na Kosovu sa ciljem suočavanja sa narativima koji proizvode konflikte ali i slanja pozitivnih i poruka mira.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022