Vesti
Društvo

Pasjane: U porodilištu juče rođeno osam beba

U porodilištu Zdravstvenog centra "Gnjilane“ u Pasjanu, u toku jučerašnjeg dana rođeno je osam beba.
Pasjane: U porodilištu juče rođeno osam beba
Ilustracija (Foto RTV Puls)

Rođeno je pet devojčica, ali i tri dečaka. Sve bebe i njihove mame se dobro osećaju.
 
Ovu vest je na svom Fejsbuk nalogu podelio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. On je najavio pomoć roditeljima.
 
“Tim lekara predvodio je ginekolog dr Ratko Perinić sa koleginicom dr Marinom Jovanović, tri bebe su na svet došle carskim rezom, a pet njih prirodnim putem. Čestitamo našim medicinskim radnicima i srećnim porodicama, a Кancelarija za Кosovo i Metohiju  će sve prinove nagraditi sa 10.000 dinara kao vid podrške prvim danima i pronatalitetnoj politici”, napisao je Petković.
 
Broj novorođenih beba u ovom porodilištu iz godine u godinu raste, a od početka ove godine rođeno je 99 beba, dok je prošle godine za isti period na svet došlo 85 beba što je 14 mališana više u Кosovskom Pomoravlju.
 
Podsetimo, renovirano porodilište u Pasjanuu koje je Vlada Srbije uložila 35 miliona dinara, otvoreno je 2015. godine.
 
 
projekata i da je izneverila poverenje građana.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021