Vesti
Društvo

Pasjane: U porodilištu juče rođeno osam beba

U porodilištu Zdravstvenog centra "Gnjilane“ u Pasjanu, u toku jučerašnjeg dana rođeno je osam beba.
Pasjane: U porodilištu juče rođeno osam beba
Ilustracija (Foto RTV Puls)

Rođeno je pet devojčica, ali i tri dečaka. Sve bebe i njihove mame se dobro osećaju.
 
Ovu vest je na svom Fejsbuk nalogu podelio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. On je najavio pomoć roditeljima.
 
“Tim lekara predvodio je ginekolog dr Ratko Perinić sa koleginicom dr Marinom Jovanović, tri bebe su na svet došle carskim rezom, a pet njih prirodnim putem. Čestitamo našim medicinskim radnicima i srećnim porodicama, a Кancelarija za Кosovo i Metohiju  će sve prinove nagraditi sa 10.000 dinara kao vid podrške prvim danima i pronatalitetnoj politici”, napisao je Petković.
 
Broj novorođenih beba u ovom porodilištu iz godine u godinu raste, a od početka ove godine rođeno je 99 beba, dok je prošle godine za isti period na svet došlo 85 beba što je 14 mališana više u Кosovskom Pomoravlju.
 
Podsetimo, renovirano porodilište u Pasjanuu koje je Vlada Srbije uložila 35 miliona dinara, otvoreno je 2015. godine.
 
 
projekata i da je izneverila poverenje građana.Ostale vesti

Dečija smotra folklora u Prizrenu: Čuvari kulture i tradicije

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena održana je dvadeset prva po redu Dečija smotra folklora. U zadužbini cara Dušana okupilo se preko sedam stotina folkoraša iz srpskih sredina na Kosovu.

  • 28.05.2022
Grafijada: Tri nagrade za studente mitrovičkog Fakulteta umetnosti
Studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici osvojili su tri prva mesta na nedavno održanom Međunarodnom susretu studenata grafičke struke "Grafijada 2022", u Trebinju.
  • 28.05.2022
Inicijativa da Gimnazija K. Kamenica nosi  ime Slobodana Kostića
Grupa intelektualaca iz Kosovskog Pomoravlja nedavno je pokrenula inicijativu da gimnazija u Kosovskoj Kamenici dobije ime po čuvenom književniku i profesoru Slobodanu Kostiću, koji je poreklom iz tog kraja.
  • 27.05.2022
Nestankom šuma nestaju i izvori vode
Koliki je značaj očuvanja šuma i planska eksploatacija, promovisano je u studiji analize mehanizma zaštite životne sredine, koju je izradila Ekološka medicinska ekspertska grupa EMEG uz podršku KFOS-a.
  • 27.05.2022
Objavljene nove cene goriva: Skuplji i dizel, i benzin
Nova maksimalna cena evro dizela do kraja maja u Srbiji biće 203,50 dinara, dok će cena benzina evro premijum BMB 95 biti 187 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • 27.05.2022
Trava raste, a radnika nema
Meštani Dobrotina su pre nedelju dana podneli zahtev JKP Ekologija i Opštini Gračanica za košenje trave i sređivanje sela. Međutim, to do sada nije urađeno. Dobrotinčani, kako su naveli, strahuju da svoje najmlađe puštaju u parkove zarasle u travu. Iz JKP Ekologije su za RTV Kim rekli da su svakog dana na terenu, ali da nemaju dovoljan broj radnika kako bi sve neophodne poslove završili u roku. 
  • 27.05.2022