Vesti
Društvo

Pasjane: Rođeno sedam beba za dva dana

U poslednja dva dana u porodilištu u Pasjanu rođeno je sedam beba, šest devojčica i jedan dečak, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. 
Pasjane: Rođeno sedam beba za dva dana
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Petković je na svom Fejsbuk nalogu čestitao srećnim porodicama i osoblju u porodilištu, napominjući da se mame i bebe osećaju odlično.

"Кancelarija za Кosovo i Metohiju će sve prinove i njihove porodice nagraditi sa dodatnih 10.000 dinara pomoći", naveo je direktor Kancelarije za KiM.

Podsetimo, u porodilištu KBC Priština sa sedištem u Gračanici jula ove godine rođeno je pet beba za 24 časa.Ostale vesti

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da institucije u Prištini ne žele da sarađuju na rasvetljavanju slučajeva nestalih lica na Kosovu i Metohiji.
  • 06.12.2022
OG: Preduzete mere za zaštitu novog groblja od skrnavljenja
Nakon prijave građana da se novo pravoslavno groblje u Gračanici skrnavi puštanjem stoke na ispašu od strane lokalnog Albanca, inspektori opštinskog odeljenja izašli su na teren, gde su se uverili u istinitost prijave i preduzeli zakonom predviđene procedure protiv izvršioca, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 05.12.2022
Kosovska Mitrovica: Humanitarni bazar za lečenje Sare Prljinčević
U gradu na Ibru je organizovan celodnevni bazar radu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Sare Prljinčević (15) sa centralnog Kosova koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.
  • 05.12.2022
Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022