Vesti
Društvo

Otvoreno interno odeljenje u bolnici u Pasjanu

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković otvorila je danas Interno odeljenje Zdravstvenog centra Gnjilane u bolnici u Pasjanu.Od prvog dana oktobra,odeljenje počinje sa radom.
Otvoreno interno odeljenje u bolnici u Pasjanu
Sa otvaranja novog odeljenja u Pasjanu (Foto Puls)

Novo Interno odeljenje Zdravstvenog centra opremljeno je savremenom i funkcionalnom opremom sa dvadeset ležaja.

Sredstva za nove zdravstvene kapacitete pacijentima u Kosovskom Pomoravlju obezbedila je Vlada Republike Srbije .

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković najavila je i nove investicije u podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga.

„Opremićemo uskoro i novu rentgen salu. Deo opreme je već stigao i ultrazvučni aparat“, -rekla je Marković i najavila da će za vrlo kratko vreme u Pasjane stići i novo sanitetsko vozilo.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić najavio je otvaranje novih radnih mesta.

„Upravo sam dobio potrvdu da možemo raspisati konkurs već od ove srede za osam medicinskih sestara i 13 lekara“,- najavio je dr Perić.

Bolnica u Pasjanu poslednjih godina najprepoznatljivija je po porodilištu, a samo u ovoj godini na svet je došlo 150 zdravih i lepih beba.Ostale vesti

Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021
KM: Uručeni ključevi stanova stanarima nekadašnjeg “Samačkog bloka”
Preostalim stanarima nekadašnjeg "Samačkog bloka", danas su uručeni ključevi 20 stanova u novoj zgradi u ulici Rudarske čete u Kosovskoj Mitrovici, izgrađenoj sredstvima Grada Beograda. Ovim su zbrinuti svi stanari koji su u požaru jula meseca 2017. godine ostali bez krova nad glavom. Najavljena je izgradnja još jedne zgrade.
  • 14.01.2021
Početak Nove godine po Julijanskom kalendaru
Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija i Sveta Gora, koje vreme svojih praznika određuju prema Julijanskom kalendaru, danas obeležavaju početak 2021. godine i dva velika hrišćanska praznika - Obrezanje Isusa Hrista i Svetog Vasilija Velikog.
  • 14.01.2021
Hakerski napad na portal Riznica.net
Redakcija portala Riznica.net obaveštava čitaoce da je njihov sajt danas otežano radio zbog napada hakera "koji već nekoliko dana pokušavaju da sruše ovu veb stranicu".
  • 13.01.2021