Vesti
Društvo

Otvoreno interno odeljenje u bolnici u Pasjanu

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković otvorila je danas Interno odeljenje Zdravstvenog centra Gnjilane u bolnici u Pasjanu.Od prvog dana oktobra,odeljenje počinje sa radom.
Otvoreno interno odeljenje u bolnici u Pasjanu
Sa otvaranja novog odeljenja u Pasjanu (Foto Puls)

Novo Interno odeljenje Zdravstvenog centra opremljeno je savremenom i funkcionalnom opremom sa dvadeset ležaja.

Sredstva za nove zdravstvene kapacitete pacijentima u Kosovskom Pomoravlju obezbedila je Vlada Republike Srbije .

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković najavila je i nove investicije u podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga.

„Opremićemo uskoro i novu rentgen salu. Deo opreme je već stigao i ultrazvučni aparat“, -rekla je Marković i najavila da će za vrlo kratko vreme u Pasjane stići i novo sanitetsko vozilo.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić najavio je otvaranje novih radnih mesta.

„Upravo sam dobio potrvdu da možemo raspisati konkurs već od ove srede za osam medicinskih sestara i 13 lekara“,- najavio je dr Perić.

Bolnica u Pasjanu poslednjih godina najprepoznatljivija je po porodilištu, a samo u ovoj godini na svet je došlo 150 zdravih i lepih beba.Ostale vesti

Heroji u doba koronavirusa: Solidarnost tokom pandemije
U trećoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” gostovali su Miroslav Stolić - vlasnik privatnog preduzeća "Škurt" i Aleksandar Blagić, jedan od osnivača  Inovacioniog centara Gračanica. Oni su kazali da je pandemija koronavirusa osim straha i panike, donela i posebnu vrstu solidarnosti među ljudima.
  • 08.08.2020
Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020