Vesti
Društvo

Otvoreni obnovljeni tereni OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorom OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubišom Karadžićem, svečano je danas otvorila obnovljene sportske terene u dvorištu te škole.

Otvoreni obnovljeni tereni OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu
Učenici OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu (Foto: Opština Gračanica)

Radovi na asfaltiranju malih sportskih terena za odbojku, košarku i mali fudbal trajali su mesec dana, a istovremeno je asfaltiran glavni prilaz školi. Projekat je finansiran opštinskim sredstvima preko Odeljenja za urbanizam.

Sportske terene svečano je danas, presecanjem vrpce, otvorila predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorom OŠ „Miladin Mitić“ Ljubišom Karadžićem, u prisustvo brojnih učenika. Tom prilikom predsednica Šubarić im je poklonila lopte za fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

Predsednica Šubarić istakla je da joj je posebno zadovoljstvo kada otvara projekte koje doprinose boljem i kvalitetnijem odrastanju naših najmlađih, a koji takođe, utiču i na kvalitetniji život naših građana.

„Naša želja je da nastavimo sa ovakvim i sličnim projektima, da ulažemo u sportska igrališta, terene i školski sport. Ulagaćemo i u sve druge prioritetne oblasti, u sve ono što će doprineti kvalitetnijem životu, našem opstanku i ostanku na ovom prostoru“, istakla je Šubarić.

Otvaranju terena prisutni su bili i opštinski predstavnici, zamenik predsednice opštine Gračanica Milan Joksimović, direktorica za urbanizam Aleksandra Đekić i direktor za omladinu i sport Dušan Cvejić.

Projektom je osim asfaltiranja sportskih poligona i pristupnom prilazu školi, zahvaljujući Odeljenju za omladinu i sport izvršeno i kompletno opremanje terena novim košarkaškim tablama, obručima sa mrežicama, golovima za fudbal, stubovima i mrežicama za odbojku, zaštitnim daskama a urađeno je i obeležavanje terena.

„Obnovljeni sportski tereni, kao i njihovo opremanje rezultat su saradnje i timskog rada, tako da se nadam da će ovaj teren deci koristiti za postizanje dobrih rezultata. Ovo je takođe potvrda naše opredeljenosti za ulaganja u budućnosti. Želimo da našoj deci pružimo priliku da imaju svetlu budućnost i da se više bave sportom“, rekao je direktor Dušan Cvejić.

Zadovoljstvo nisu krili ni učenici, a ni nastavnici.

„Znači nam puno, deca su srećna i zadovoljna, radi se više i normalno da su uslovi drugačiji nego ranije, sada je sve bolje, radimo bolje i imamo uspehe“, kazala je nastavnica fizičkog vaspitanja Snežana Kostić.

Nakon otvaranja terena, predsednica Šubarić, u pratnji saradnika, obišla je i fiskulturnu salu, koja je pre nekoliko godina izgrađena opštinskim sredstvima, a potom i školski objekat, gde je učenicima poželela srećan početak nove školske godine, uz želju da budu vredni i dobri đaci, te da slušaju svoje nastavnike.Ostale vesti

Akcija čišćenja crkvene porte i groblja u selu Smać kod Prizrena

Uz blagoslov paroha prizrenskog jereja Jovana Radića, grupa meštana iz sela Smać, Srbica, Zoić i Novake okupila se juče u Smaću kako bi očistili portu crkve Sv. Ilije koja je minirana 1999. godine. Kao i groblje na kojima su sahranjeni njihovi bližnji, a čiji su spomenici skoro svi polomljeni i oskrnavljeni.

  • 26.03.2023
Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023