Vesti
Društvo

Otvoreni obnovljeni tereni OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorom OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubišom Karadžićem, svečano je danas otvorila obnovljene sportske terene u dvorištu te škole.

Otvoreni obnovljeni tereni OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu
Učenici OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu (Foto: Opština Gračanica)

Radovi na asfaltiranju malih sportskih terena za odbojku, košarku i mali fudbal trajali su mesec dana, a istovremeno je asfaltiran glavni prilaz školi. Projekat je finansiran opštinskim sredstvima preko Odeljenja za urbanizam.

Sportske terene svečano je danas, presecanjem vrpce, otvorila predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorom OŠ „Miladin Mitić“ Ljubišom Karadžićem, u prisustvo brojnih učenika. Tom prilikom predsednica Šubarić im je poklonila lopte za fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

Predsednica Šubarić istakla je da joj je posebno zadovoljstvo kada otvara projekte koje doprinose boljem i kvalitetnijem odrastanju naših najmlađih, a koji takođe, utiču i na kvalitetniji život naših građana.

„Naša želja je da nastavimo sa ovakvim i sličnim projektima, da ulažemo u sportska igrališta, terene i školski sport. Ulagaćemo i u sve druge prioritetne oblasti, u sve ono što će doprineti kvalitetnijem životu, našem opstanku i ostanku na ovom prostoru“, istakla je Šubarić.

Otvaranju terena prisutni su bili i opštinski predstavnici, zamenik predsednice opštine Gračanica Milan Joksimović, direktorica za urbanizam Aleksandra Đekić i direktor za omladinu i sport Dušan Cvejić.

Projektom je osim asfaltiranja sportskih poligona i pristupnom prilazu školi, zahvaljujući Odeljenju za omladinu i sport izvršeno i kompletno opremanje terena novim košarkaškim tablama, obručima sa mrežicama, golovima za fudbal, stubovima i mrežicama za odbojku, zaštitnim daskama a urađeno je i obeležavanje terena.

„Obnovljeni sportski tereni, kao i njihovo opremanje rezultat su saradnje i timskog rada, tako da se nadam da će ovaj teren deci koristiti za postizanje dobrih rezultata. Ovo je takođe potvrda naše opredeljenosti za ulaganja u budućnosti. Želimo da našoj deci pružimo priliku da imaju svetlu budućnost i da se više bave sportom“, rekao je direktor Dušan Cvejić.

Zadovoljstvo nisu krili ni učenici, a ni nastavnici.

„Znači nam puno, deca su srećna i zadovoljna, radi se više i normalno da su uslovi drugačiji nego ranije, sada je sve bolje, radimo bolje i imamo uspehe“, kazala je nastavnica fizičkog vaspitanja Snežana Kostić.

Nakon otvaranja terena, predsednica Šubarić, u pratnji saradnika, obišla je i fiskulturnu salu, koja je pre nekoliko godina izgrađena opštinskim sredstvima, a potom i školski objekat, gde je učenicima poželela srećan početak nove školske godine, uz želju da budu vredni i dobri đaci, te da slušaju svoje nastavnike.Ostale vesti

Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022