Vesti
Društvo

Otvoreni bazeni "Rajske banje" od danas ponovo rade

Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
Otvoreni bazeni
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Bazeni su na raspolaganju posetiocima od 10 do 18 časova svakog dana, kazao je Radio Kontakt Plus direktor zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja", Danilo Delibašić.

„Bazeni su namenjeni svima, svi su dobrodošli. Drago nam je da je epidemiološka situacija poboljšana i da imamo priliku posetiocima da pružimo užitak u našem kompleksu“, dodaje Delibašić.

Iznajmljivanje ležaljki je 100 dinara, cena karte za odrasle osobe je 200, a za decu od šest do 12 godina 100 dinara. Deca do šest godina ne plaćaju kartu.

Delibašić tvrdi da je sve spremno za početak letnje sezone na otvorenim bazenima tog turističkog kompleksa.

„Imamo zdravstveno osoblje, spasioce i studente Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji se brinu o zdravlju i bezbednosti kupača. Doktor i medicinska sestra na svakih sat vremena izlaze na bazen i obilaze sve. Imamo sve što je potrebno za rad otvorenih bazena“, kaže Delibašić.

Otvoreni bazeni “Rajske Banje” radiće uz ograničen broj posetilaca i poštovanje epidemioloških mera, dodao je on.

„Pravimo distancu, ograničen je broj ljudi, sve po protokolu…“

Ukazuje da kompleks „Rajska Banja“ ima i bazene sa termalnom vodom koja je lekovita i pomaže u lečenju reume, bolesti kože i kostiju.

Takođe, na raspolaganju su sauna, spa centrar i parno kupatilo.

„Cena tih usluga je 700 dinara tokom celog dana. Tu je zdravstveno osoblje koje brine o ljudima pre i posle ulaska u te prostorije. Za naše penzionere imamo specijalne kade, a cena te usluge je 200 dinara, naravno uz konsultaciju sa lekarom“, poručuje Delibašić.

Zdravstveno-turistički centar "Rajska banja" nalazi se u neposrednoj blizini manastira Banjska, zadužbine kralja Milutina.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022