Vesti
Društvo

Otvoreni bazeni "Rajske banje" od danas ponovo rade

Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
Otvoreni bazeni
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Bazeni su na raspolaganju posetiocima od 10 do 18 časova svakog dana, kazao je Radio Kontakt Plus direktor zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja", Danilo Delibašić.

„Bazeni su namenjeni svima, svi su dobrodošli. Drago nam je da je epidemiološka situacija poboljšana i da imamo priliku posetiocima da pružimo užitak u našem kompleksu“, dodaje Delibašić.

Iznajmljivanje ležaljki je 100 dinara, cena karte za odrasle osobe je 200, a za decu od šest do 12 godina 100 dinara. Deca do šest godina ne plaćaju kartu.

Delibašić tvrdi da je sve spremno za početak letnje sezone na otvorenim bazenima tog turističkog kompleksa.

„Imamo zdravstveno osoblje, spasioce i studente Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji se brinu o zdravlju i bezbednosti kupača. Doktor i medicinska sestra na svakih sat vremena izlaze na bazen i obilaze sve. Imamo sve što je potrebno za rad otvorenih bazena“, kaže Delibašić.

Otvoreni bazeni “Rajske Banje” radiće uz ograničen broj posetilaca i poštovanje epidemioloških mera, dodao je on.

„Pravimo distancu, ograničen je broj ljudi, sve po protokolu…“

Ukazuje da kompleks „Rajska Banja“ ima i bazene sa termalnom vodom koja je lekovita i pomaže u lečenju reume, bolesti kože i kostiju.

Takođe, na raspolaganju su sauna, spa centrar i parno kupatilo.

„Cena tih usluga je 700 dinara tokom celog dana. Tu je zdravstveno osoblje koje brine o ljudima pre i posle ulaska u te prostorije. Za naše penzionere imamo specijalne kade, a cena te usluge je 200 dinara, naravno uz konsultaciju sa lekarom“, poručuje Delibašić.

Zdravstveno-turistički centar "Rajska banja" nalazi se u neposrednoj blizini manastira Banjska, zadužbine kralja Milutina.Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021