Vesti
Društvo

Otvoreni bazeni "Rajske banje" od danas ponovo rade

Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
Otvoreni bazeni
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Bazeni su na raspolaganju posetiocima od 10 do 18 časova svakog dana, kazao je Radio Kontakt Plus direktor zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja", Danilo Delibašić.

„Bazeni su namenjeni svima, svi su dobrodošli. Drago nam je da je epidemiološka situacija poboljšana i da imamo priliku posetiocima da pružimo užitak u našem kompleksu“, dodaje Delibašić.

Iznajmljivanje ležaljki je 100 dinara, cena karte za odrasle osobe je 200, a za decu od šest do 12 godina 100 dinara. Deca do šest godina ne plaćaju kartu.

Delibašić tvrdi da je sve spremno za početak letnje sezone na otvorenim bazenima tog turističkog kompleksa.

„Imamo zdravstveno osoblje, spasioce i studente Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji se brinu o zdravlju i bezbednosti kupača. Doktor i medicinska sestra na svakih sat vremena izlaze na bazen i obilaze sve. Imamo sve što je potrebno za rad otvorenih bazena“, kaže Delibašić.

Otvoreni bazeni “Rajske Banje” radiće uz ograničen broj posetilaca i poštovanje epidemioloških mera, dodao je on.

„Pravimo distancu, ograničen je broj ljudi, sve po protokolu…“

Ukazuje da kompleks „Rajska Banja“ ima i bazene sa termalnom vodom koja je lekovita i pomaže u lečenju reume, bolesti kože i kostiju.

Takođe, na raspolaganju su sauna, spa centrar i parno kupatilo.

„Cena tih usluga je 700 dinara tokom celog dana. Tu je zdravstveno osoblje koje brine o ljudima pre i posle ulaska u te prostorije. Za naše penzionere imamo specijalne kade, a cena te usluge je 200 dinara, naravno uz konsultaciju sa lekarom“, poručuje Delibašić.

Zdravstveno-turistički centar "Rajska banja" nalazi se u neposrednoj blizini manastira Banjska, zadužbine kralja Milutina.Ostale vesti

„Kada se ugase kamere, oni...“

Članovi Resursnog centra za nestala lica i Udruženja porodica nestalih „Kosovski stradalnici“ iz Beograda uputili su uoči obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava apel nadležnim vlastima u Beogradu i Prištini da intenziviraju svoj rad na rasvetljavanju sudbine nestalih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu ili versku pripadnost.

  • 03.12.2021
OG: Dodeljeni grantovi ženama preduzetnicama u poljoprivredi
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sastala se danas sa ženama preduzetnicama kako bi potpisale ugovore o dobijenim grantovima. U cilju unapređivanja položaja žena i njihovog socio – ekonomskog položaja, 10 žena je dobilo grantove na osnovu projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“.
  • 03.12.2021
KM: Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje preko 2.600 nezaposlenih
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutno se nalaze 2.623 nezaposlena lica sa područja opštine Kosovska Mitrovica, potvrdila je za Radio Kontakt Plus, direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje za KiM Verica Ćeranić.
  • 03.12.2021
Srbi u Metohiji u neraskidivoj vezi sa Kosovskom Mitrovicom

Već dvadeset godina čitav administrativni i obrazovani sistem srpskih sredina u Metohiji povezan je sa Kosovskom Mitrovicom. Ovo je grad u koji ljudi iz srpkih sela u Metohiji odlaze po nekoliko puta mesečno – stariji da podižu platu i trguju, a oni mlađi ostaju da se obrazuju i studiraju.

  • 03.12.2021
Počeli radovi na gradnji auto-puta Niš–Merdare
Kod petlje Merošina svečano su počeli radovi na izgradnji auto-puta E80 Niš–Merdare od 76,3 kilometara, na prvoj deonici od Niša do Pločnika. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da bi deonica auto-puta do Prokuplja trebalo da bude gotova za oko dve i po godine.
  • 02.12.2021
Nagrađene institucije koje „poštuju Zakon o upotrebi jezika“
Kancelarija poverenika za jezike u saradnji sa Organzacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) dodelila je nagrade „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ institucijama na Kosovu. Prva nagrada pripala je Centralnoj izbornoj komsiji (CIK). 
  • 02.12.2021