Vesti
Društvo

Otvoren most na Bistrici, prisustvovao i Isa Mustafa

Novoizgrađenji most na reci Bistrici u opštini Zvečan danas je svečano otvoren za saobraćaj. Uprkos blokadi magistralnog puta, otvaranju mosta prisustvovao je i Isa Mustafa.
Otvoren most na Bistrici, prisustvovao i Isa Mustafa
Otvaranje mosta (Foto Kim)

Svečanom otvaranju mosta prisustvovali su i drugi predstavnici kosovske vlade, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Novoizgrađeni most je presecanjem vrpce i otkrivanjem ploče otvorio komandant Kfora Đovani Fungo.
On je kazao da su u izgradnji novog mosta preko reke Bistrice učestvovale albanske i srpske firme sa Kosova.

Fungo je istakao da izgradnja mosta predstavlja primer dobre saradnje između NATO-a, kosovskih institucija i lokalnog stanovništva.

“Most je projektovan od strane kompanije Srba sa Kosova i izgrađen od strane kompanije Albanaca. Saradnja obe kompanije bila je izuzetno profesionalna. Ohrabren sam činjenicom da je novi most 167 konkretan primer obostrane saradnje između NATO-a, institucija na Kosovu i svih zajednica”, kazao je Fungo.

Komandant združenih snaga regionalnih jedinica sever pukovnik Martin Šuler kazao je da je most bio potreban kako bi se povezale opštine Zvečan i Leposavić i kako bi se osigurala sloboda kretanja i olakšala trgovina.

”Ovaj most metaforički stoji za to, da se pronađe način i premosti jaz koji vas deli. Tako da, možete da prihvatite sličnosti više nego vaše različitosti”, kazao je Šuler.

Izgradnja mosta "167" počela je aprila meseca 2016. godine.

Most na Bistrici je najveća investicija Kfora na Kosovu. Za njegovu izgradnju izdvojeno je oko 400.000 evra.Ostale vesti

Goraždevac: Dobiti posao je kao dobiti na lutriji
Bosiljka Vukanić iz Goraždevca već godinama pokušava da nađe posao, ali joj to ne polazi za rukom. Kopija zahteva i papira sa kojima je aplicirala je, iz godine u godinu, sve više.
  • 24.01.2022
Pravo na obrazovanje – najvažniji aspekt ljudske slobode
Danas se obeležava Međunarodni dan obrazovanja, koji je Opšta skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018.godine, na podsticaj Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha obeležavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnom nivou je usmeravanje pažnje vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.
  • 24.01.2022
Kako izgleda povratak u klupe na centralnom Kosovu
Učenici osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe. 
  • 24.01.2022
Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

  • 24.01.2022
Počinje drugo polugodište
Sutra počinje drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.
  • 23.01.2022
Blok B2 termoelektrane

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

  • 23.01.2022