Vesti
Društvo

Otkazana prodaja kompanije IPKO

Prodaja telekomunikacione kompanije IPKO je otkazana, objavio je Slovenija Telekom.
Otkazana prodaja kompanije IPKO
Komapanija Ipko (Foto iquair.com)

Kao što je najavljeno, postupak je završen bez izbora kupca i IPKO će ostati deo ove Telekom Grupe.

"U skladu sa odredbama Pravila Ljubljanske berze i važećim zakonodavstvom, Telekom Slovenije, dd, Cigaletova 15, Ljubljana, objavljuje da je od danas zaustavio postupak prodaje 100% svojih akcija na Kosovu na osnovu IPKO Telekomunikacije LLC. Postupak je zaključen bez izbora kupca, a IPKO Telekomunikacije LLC ostaju deo Grupe Telekom Slovenije ", navodi se u objavi.

Telekom Slovenije pokrenuo je IPKO sredinom jula prošle godine.

U procesu prodaje akcija savetuje ga austrijska Erste grupa, kao deo ukupne strategije operatera za napuštanje kosovskog tržišta do 2023. godine.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021