Vesti
Društvo

Otac Ilije Ivića nije ostao bez posla

Dušan Ivić, otac mladog fudbalera Ilije Ivića kome je ponuđeno da igra za kosovsku reprezentaciju, nije ostao bez posla, potvrdio je za RTV Kim direktor Elektro-tehničke škole u Sušici, Milan Dimitrijević.
Otac Ilije Ivića nije ostao bez posla
Ilija Ivić (Preuzeto sa Fejsbuka)

Vest da su roditelji Ilije Ivića ostali bez posla nakon što je fudbaleru ponuđeno da nastupa za reprezentaciju Kosova večeras su preneli gotovo svi albanski mediji, kao i beogradski N1 koji je u međuvremenu povukao vest sa sajta.

Međutim, Dimitrijević je u izjavi za RTV Kim negirao da je dodelio otkaz ocu mladog fudbalera. Dušan Ivić u Elektro-tehničkoj školi obavlja dužnost šefa računovodstva.

„To nema veze sa životom, niti me to interesuje. On u školi završava svoje radne obaveze, a mene ne interesuju njegove pritvatne stvari, niti ostalih radnika škole. Niko me nije ni zvao, niti pritiskao da čoveku dam otkaz“, kaže Dimitrijević.

Dimitrijević kaže i da je vest o navodnom otkazu video na sajtu N1 i da je zapanjen.

Mediji su večeras preneli, pozivajući se na portal Gazetasheshi.com., da je “odluka da igra za fudbalsku reprezentaciju Kosovo koštala posla roditelje mladog fudbalera Ilije Ivića”.

Naveli su da je “njegovoj majci koja je radila kao službenica u opštini i ocu koji je bio nastavnik, opština Gračanica uručila je otkaz”.

Međutim, kako saznajemo u Opštini Gračanica, majka Ilije Ivića nije zaposlena u ovoj instituciji. 

Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice je fudbaler kosovskog tima "Fljamurtari".

Fljamurtari: Sport treba da ostane sport, a ne politika

Međutim, Arbnor Morina, sportski direktor kluba "Fljamurtari" kaže za RTV Kim da roditelji Ivića trpe velike pritiske poslednjih dana.

"Svi smo mi odrasli, ja na ovu situaciju gledam sa sportske strane. Niko ne treba da trpi pritiske. Sport treba da ostane sport, a ne politika. Bilo koji pritisak sa bilo koje strane je nedopustiv i neprihvatljiv u sportskim okvirima".

Morina kaže da mu je Ilijin otac "potvrdio da supruga i on imaju pritiske na poslu".

"Ovo prevazilazi sve ljudske i sportske norme. Mi možemo samo da stanemo uz momka i da ga podržimo", kaže za RTV Kim sportski direktor FK "Fljamurtari".

Komentar roditelja mladog fudbalera, nažalost, još uvek nememo.Ostale vesti

Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
  • 06.04.2020
Vučić: Na Kosovo upućeno 248 kamiona robe
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je u prethodnih nekoliko dana na Kosovo upućeno 248 kamiona sa robom i dodao da tamo nema nestašice proizvoda.
  • 06.04.2020
Hleb za ugrožene od trgovca iz Gračanice
Trgovac iz Gračanice Igor Aritonović dostavljaće narednih mesec dana hleb, uz pomoć volontera, ugroženim porodicama. Osnovna životna namirnica će danas biti podeljena stanovnicima Kontejnerskog naselja u Gračanici i naselja Bergen u Ugljaru.
  • 06.04.2020
Dostava hrane i lekova na biciklima
Video klip o distribuciji hrane na biciklima koji su osmislili članovi NVO Mlada aktivna Gračanica osvojio je treće mesto na takmičenju „Hakuj krizu na Kosovu“. „Naša ideja proglašena je najboljom u oblasti „Budućnost poslovanja i ekonomije“, kaže za RTV Kim Petar Đorđević.
  • 06.04.2020
Kosovski Trust za jedan dan izgubio 12,8 miliona evra
Kriza na globalnim finansijskim tržištima, zbog pandemije koronavirusa, uticala je i na novac kosovskih poreskih obveznika koji se čuvaju u Fondu penzijske štednje. Za samo jedan dan, Fond je izgubio više od 12,8 miliona evra investicija, prenosi Koha Ditore.
  • 06.04.2020
Albanski portal zamaglio lične podatke građana u izolaciji
Portal „Gazeta Sinjali“ je posle reagovanja Udruženja novinara Srbije (UNS) i OEBS-a na Кosovu zbog objavljivanja spiska imena 210 Srba, Roma i Goranaca sa Кosova i Metohije kojima je navodno naložena izolacija, uključujući i imena osoba koje se leče od virusa korona, zamaglio te podatke.
  • 05.04.2020