Ostavka rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u KM

Profesor doktor Rade Grbić podneo je ostavku na mesto rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Ostavku podnose i članovi Grbićevog tima, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rektorat Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

U saopštenju dostavljenom javnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u KM navodi se da profesor Dr Rade Grbić ostavku podnosi zbog porodičnih razoga.

„Poštujući moju odluku, pored mene, ostavku na fukncije podnose i članovi mog tima, ali ćemo svoj doprinos nastaviti da pružamo kao profesori našeg Univerziteta i obrazujemo intelektualnu elitu u našoj Srbiji“, navodi se u sapštenju prof. dr Radeta Grbića.

Ističe se da će Univerzitet nastaviti da sprovodi plan obrazovanja u skladu sa odlukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije.

Grbić je za rektora Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici izabran 2017. godine i predviđeno je da funkciju rektora obavlja naredne tri godine.

Podsetimo, pre tri dana izašla je vest gde je nacrtom kosovskog Zakona o visokom obrazovanju za čije izglasavanje su potrebni glasovi bar četiri poslanika koji predstavljaju srpsku zajednicu u kosovskoj skupštini, predviđeno je da se Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici podvede pod kosovsku javnu instituciju visokog obrazovanja.

Ostale vesti

 • Škole će sutra raditi normalno?

  Škole će sutra raditi normalno?

  Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.

 • Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.

 • Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Na Kosovu će ovog leta biti održan kamp „Žene u nauci“ (Wi-Sci) namenjen devojkama od 15 do 18 godina sa Kosova, iz Srbije, Severne Makedonije i SAD. Rok za prijavu zainteresovanih ističe 21. aprila, a odabrane polaznice će imati prilike da o novim znanjima i tehnologijama slušaju i predavanja stručnjaka iz Intela.

 • Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme "Tirol" i kompanije "Ostap" o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane