Ostavka rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u KM

Profesor doktor Rade Grbić podneo je ostavku na mesto rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Ostavku podnose i članovi Grbićevog tima, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rektorat Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

U saopštenju dostavljenom javnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u KM navodi se da profesor Dr Rade Grbić ostavku podnosi zbog porodičnih razoga.

„Poštujući moju odluku, pored mene, ostavku na fukncije podnose i članovi mog tima, ali ćemo svoj doprinos nastaviti da pružamo kao profesori našeg Univerziteta i obrazujemo intelektualnu elitu u našoj Srbiji“, navodi se u sapštenju prof. dr Radeta Grbića.

Ističe se da će Univerzitet nastaviti da sprovodi plan obrazovanja u skladu sa odlukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije.

Grbić je za rektora Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici izabran 2017. godine i predviđeno je da funkciju rektora obavlja naredne tri godine.

Podsetimo, pre tri dana izašla je vest gde je nacrtom kosovskog Zakona o visokom obrazovanju za čije izglasavanje su potrebni glasovi bar četiri poslanika koji predstavljaju srpsku zajednicu u kosovskoj skupštini, predviđeno je da se Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici podvede pod kosovsku javnu instituciju visokog obrazovanja.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane