Vesti
Društvo

Osojanska dolina već dva dana bez vode

Povratnici iz Osojana i okolnih sela već dva dana nemaju vode, zbog čega je, kako kažu, situacija kritična. Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, kažu da je uzrok najverovatnije kvar koji ekipe na terenu još uvek nisu pronašle.
Osojanska dolina već dva dana bez vode
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac)

Da je dva dana bez vode čitava osojanska dolina u vreme kada se zahteva veća higijena potvrdio je Gabrijel Tot, koji sa suprugom i decom živi u Osojanu.

„Juče od 10h selo Osojane je ostalo bez snabdevanja pijaćom vodom. Selo Osojane nije jedino selo osojanske doline koje je iz volšebnih razloga ostalo bez pitke vode. Takođe su i sela Šaljinovica, Koš i Tučep pogođena ovim problemom. Obzirom da je sušna sezona, da je već počelo zalivanje bašti, plastenika i ostalog, ne bi na iznenađenje bilo da je razlog nestanka vode ilegalno prikljucivanje na vodovod. Veliki broj Srpskih porodica je ovim neodgovornim ponašanjem doveden u problem. Iskreno se nadamo da će odgovorna lica uzeti u obzir nastalu situaciju i da će u skladu sa svojim mogućnostima, ali i obavezama učiniti sve da se novonastala situacija što pre reši”, rekao je Tot u izjavi za Radio Goraždevac.

Iz regionalne kompanije „Hidrodrini“, kažu da su upoznati sa problemmom ali da ekipe koje su na terenu ne mogu da pronađu kvar.

Bedri Hasanani, generalni menadžer regionalne kompanije „Hidrodrini“, rekao je za Radio Goraždevac da nema konkretnih informacija kada je današnji dan u pitanju ali da zna da su ekipe na terenu.

„Ekipa je na terenu, ja imam informaciju za juče ali za dva dana ne. Sada kontrolišemo sistem i za sada nismo našli ništa da je nešto pokvareno ali ćemo do kraja ispitati sve dok ne nađemo šta je u pitanju. Inače nema redukcije jer za sada ima vode dosta i jedino može da bude neki kvar a da mi to još nismo ponašli. Sa time se bavimo, naše ekipe su na terenu i ja verujem da ćemo brzo rešiti taj problem“, izjavio je Hasani za Radio Goraždevac.Ostale vesti

Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020