Vesti
Društvo

Osojanska dolina već dva dana bez vode

Povratnici iz Osojana i okolnih sela već dva dana nemaju vode, zbog čega je, kako kažu, situacija kritična. Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, kažu da je uzrok najverovatnije kvar koji ekipe na terenu još uvek nisu pronašle.
Osojanska dolina već dva dana bez vode
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac)

Da je dva dana bez vode čitava osojanska dolina u vreme kada se zahteva veća higijena potvrdio je Gabrijel Tot, koji sa suprugom i decom živi u Osojanu.

„Juče od 10h selo Osojane je ostalo bez snabdevanja pijaćom vodom. Selo Osojane nije jedino selo osojanske doline koje je iz volšebnih razloga ostalo bez pitke vode. Takođe su i sela Šaljinovica, Koš i Tučep pogođena ovim problemom. Obzirom da je sušna sezona, da je već počelo zalivanje bašti, plastenika i ostalog, ne bi na iznenađenje bilo da je razlog nestanka vode ilegalno prikljucivanje na vodovod. Veliki broj Srpskih porodica je ovim neodgovornim ponašanjem doveden u problem. Iskreno se nadamo da će odgovorna lica uzeti u obzir nastalu situaciju i da će u skladu sa svojim mogućnostima, ali i obavezama učiniti sve da se novonastala situacija što pre reši”, rekao je Tot u izjavi za Radio Goraždevac.

Iz regionalne kompanije „Hidrodrini“, kažu da su upoznati sa problemmom ali da ekipe koje su na terenu ne mogu da pronađu kvar.

Bedri Hasanani, generalni menadžer regionalne kompanije „Hidrodrini“, rekao je za Radio Goraždevac da nema konkretnih informacija kada je današnji dan u pitanju ali da zna da su ekipe na terenu.

„Ekipa je na terenu, ja imam informaciju za juče ali za dva dana ne. Sada kontrolišemo sistem i za sada nismo našli ništa da je nešto pokvareno ali ćemo do kraja ispitati sve dok ne nađemo šta je u pitanju. Inače nema redukcije jer za sada ima vode dosta i jedino može da bude neki kvar a da mi to još nismo ponašli. Sa time se bavimo, naše ekipe su na terenu i ja verujem da ćemo brzo rešiti taj problem“, izjavio je Hasani za Radio Goraždevac.Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021