Vesti
Društvo

Osojane: Aktivni kviz održan uz veliko interesovanje mladih

Aktivni kviz održan je u petak u Osojanu. Događaj je izazvao veliko interesovanje među mladima. Oko pedeset učesnika, kroz sedam timova, imalo je priliku da odmeri snage i proveri svoju opštu informisanost.

Osojane: Aktivni kviz održan uz veliko interesovanje mladih
Aktivni kviz u Osojanu (Foto Radio Goraždevac)

Kviz opšte informisanosti organizovao je NVO Aktiv u sklopu projekta „Aktivni mladi – aktivna zajednica“, koji se sprovodi na teritoriji Pećkog okruga. Pobedu je odneo tim „Dno dna“.

„Pobeda nam ništa ne znači. Najviše nam znači ovo druženje koje je organizovano uz pomoć organizacije Aktiv i Danila Đurića, koji se sve ovo organizovao. Ovo je velika čast da se u manjim mestima na Kosovu i Metohiji organizuje ovako nešto i to nam puno znači. Ovo če podstaći i razvoj kulturnog života“, kaže Aleksandar Stević iz pobedničkog tima.

Stević kaže da u manjim sredinama poput Osojana organizacija ovakvih događaja treba da bude više.

„Mladi sa Kosovu i Metohiji imaju veliko znanje za napredovanje u bilo kom pogledu. Nama je ovo, pre svega, jedan ventil, gde mi želimo da se opustimo i da se družimo. Kviz nije bitan, bitno je druženje i to nama mladima na Kosovu i Metohiji najviše nedostaje“, dodao je Stević.

Organizatori kažu da ovakvih događaja u sredinama poput Osojana nije bilo decenijama.

“Ovakvo druženje nije organizovano u ovim sredinama od osamdesetih godina”, kazao je ranije za Radio Goraždevac Danilo Đurić.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022