Vesti
Društvo

Osmogodišnjem Vidanu potrebna novčana pomoć za lečenje

Vidanu Stanomiroviću iz Štrpca koji boluje od dečje paralize potrebna je novčana pomoć u iznosu od 5.000 evra za lečenje u Ćupriji. Tim povodom je na platou ispred Opštine Gračanica organizovana humanitarna akcija na kojoj je prikupljeno 15.600 dinara i oko 350 evra.
Osmogodišnjem Vidanu potrebna novčana pomoć za lečenje
Sa današnje humanitarne akcije (Foto Kim)

Humanitarnu akciju za pomoć osmogodišnjem Vidanu pokrenula je novinarka Jelena Đorđević.

„Kod porodice Stanomirović u Štrpce sam otišla kako bih snimila priču o mešovitom braku. Vidanov otac Stanimir je oženio ženu iz Albanije i to je bio povod mog odlaska. Međutim, kroz razgovor sa njima, saznala sam da je Vidan rođen sa dečjom paralizom. U kolicima je, a kako bi prohodao, neophodno je započeti lečenje“, rekla je ona.

Đorđevićeva napominje da je za Vidanovu operaciju u privatnoj klinici u Ćupriji neophodno za početak izdvojiti pet hiljada evra.

„Nakon što sam objavila priču o porodici Stanomirović i Vidanovom zdravstvenom problemu, odmah sam se konsultovala sa predstavnicima Inovacionog centra koji su prihvatili da organizuju neku vrstu akcije. Aleksandar Blagić iz ovog centra je napravio poster i objavio žiro račun Vidanovog oca. Ubrzano je počelo prikupljanje novca“, navela je koleginica Đorđević.

„Naša organizacija bavi se 3D modelovanjem i štampanjem maketa. Odlučili smo da 20 maketa odradimo za pomoć malom Vidanu i to poklonimo ljudima koji uplate više od 20 evra na račun njegovog oca. Iskreno se nadamo da ćemo uspeti da prikupimo novac“, rekao je Blagić.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji koja je već organizovana u Štrpcu, prikupljeno je 86.500 dinara.

„Kutije za dobrovoljni prilog postavljene su i u kafićima u Gračanici početkom avgusta, danas ćemo ih pokupiti i videćemo koliko će ova akcija biti uspešna. Prema rečima Vidanovog oca, on bi krajem septembra trebalo da ode na prvi pregled, ukoliko to dozvole uslovi vezani za pandemiju koronavirusa“, zaključila je Đorđevićeva.

Ona je apelovala na predstavnike lokalnih i centralnih institucija da podrže ovu akciju.

Svi oni koji žele da pomognu Vidanu, novac mogu uplatiti na sledeće žiro račune:

Devizni račun: xko51504001003902640, Rajfajzen banka.

Dinarski račun: 205-9011007857580-47, Komercijalna banka.Ostale vesti

Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022
Ručni radovi i razvoj ženskog preduzetništva

Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela predstavila je rezultate projekta „Efikasna proizvodnja rukotvorina – žene to mogu“. Projekat je bio posvećen jačanju kapaciteta žena i devojaka iz nevećinskih zajednica na Kosovu, koje su učestvovale u proizvodnji rukotvorina.

  • 30.06.2022