Vesti
Društvo

“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane

Srpska omladina i student okupljeni oko više organizacija započeli su zajedničku kampanju na društvenim mrežama “Osmeh za Kosmet”, kako bi prikupili novac za kupovinu božićnih paketića deci na Кosovu i Metohiji.
“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane
Ilustracija (Foto Fejsbuk

Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” zajedno sa studentima širom sveta prikuplja sredstva za kupovinu božićnih poklona.

“Ove godine udružili smo se sa studentima iza Banja Luke, Beograda i inostranstva koji imaju svoju akciju a to je `Osmeh za Kosmet`. Prihvatli smo njihovu inicijativu, jer oni svake godine prikupljaju na ulicama priloge, a zbog panedmije koronavirusa to ove godine nije moguće, pa se akcija sprovodi na društvenim mrežama. Do kraja meseca očekujemo da prikupimo dovoljno sredstava za paketiće”, kazao je predsednik humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje” za RTV Kim Nikola Vasić.

Pokloni će biti podeljeni školama u Cernici, Vitini i u Goraždevcu a biće obuhvaćeno oko 130 mališana, napominje Vasić.

On očekuje da će prikupiti dovoljno sredstava kako bi deca bila zadovoljna poklonima koji bi trebali da sadrže garderobu, slatkiše, igračke…

“Cilj akcije je da pokažemo da za mališane brinemo svi, nadam se da ćemo uspeti da ih obradujemo, jer je ova godina bila teška, deca su najviše bila pogađena ovom krizom”, poručio je Vasić.

Akcija traje do 31. decembra 2020. godine, a paketiće deci iz Metohije i Кosovskog Pomoravlja uručiće članovi H.O. „Кosovsko Pomoravlje“ iz Parteša.Ostale vesti

Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023