Vesti
Društvo

“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane

Srpska omladina i student okupljeni oko više organizacija započeli su zajedničku kampanju na društvenim mrežama “Osmeh za Kosmet”, kako bi prikupili novac za kupovinu božićnih paketića deci na Кosovu i Metohiji.
“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane
Ilustracija (Foto Fejsbuk

Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” zajedno sa studentima širom sveta prikuplja sredstva za kupovinu božićnih poklona.

“Ove godine udružili smo se sa studentima iza Banja Luke, Beograda i inostranstva koji imaju svoju akciju a to je `Osmeh za Kosmet`. Prihvatli smo njihovu inicijativu, jer oni svake godine prikupljaju na ulicama priloge, a zbog panedmije koronavirusa to ove godine nije moguće, pa se akcija sprovodi na društvenim mrežama. Do kraja meseca očekujemo da prikupimo dovoljno sredstava za paketiće”, kazao je predsednik humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje” za RTV Kim Nikola Vasić.

Pokloni će biti podeljeni školama u Cernici, Vitini i u Goraždevcu a biće obuhvaćeno oko 130 mališana, napominje Vasić.

On očekuje da će prikupiti dovoljno sredstava kako bi deca bila zadovoljna poklonima koji bi trebali da sadrže garderobu, slatkiše, igračke…

“Cilj akcije je da pokažemo da za mališane brinemo svi, nadam se da ćemo uspeti da ih obradujemo, jer je ova godina bila teška, deca su najviše bila pogađena ovom krizom”, poručio je Vasić.

Akcija traje do 31. decembra 2020. godine, a paketiće deci iz Metohije i Кosovskog Pomoravlja uručiće članovi H.O. „Кosovsko Pomoravlje“ iz Parteša.Ostale vesti

“Heroji u doba koronavirusa”: Za oporavak privrede na Kosovu potrebne dve godine
Zbog pandemije koronavirusa Kosovo je izgubilo tri milijarde evra, a kriza koju je prouzrokovala pandemija dovela je do gašenja oko 20.000 preduzeća, usled čega je preko 50.000 radnika ostalo bez posla, rekao je u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ predsednik Alijanse za biznis Kosova Agim Šahini. Govoreći o posledicama pandemije na srpske privrednike predsednik Asocijacije srpskih privrednika u Gračanici Saša Sekulić, kazao je da je situacija alarmanta i da je samo na teritoriji opštine Gračanica od početka pandemije ugašeno oko 40 malih biznisa.
  • 18.01.2021
Jalovište kod Leposavića izlilo se u Ibar
Deo jalovišta u Leposaviću kombinata "Trepča" u ranim popodnevnim satima obrušilo se u reku Ibar. Meštani kažu da se žale već godinama, a iz Trpeče poručuju da je problem već saniran, ukazujući na nedavne poplave. Planirano je zatvaranje starog i otvaranje novog jalovišta u blizini rudnik.
  • 17.01.2021
Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021