Vesti
Društvo

“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane

Srpska omladina i student okupljeni oko više organizacija započeli su zajedničku kampanju na društvenim mrežama “Osmeh za Kosmet”, kako bi prikupili novac za kupovinu božićnih paketića deci na Кosovu i Metohiji.
“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane
Ilustracija (Foto Fejsbuk

Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” zajedno sa studentima širom sveta prikuplja sredstva za kupovinu božićnih poklona.

“Ove godine udružili smo se sa studentima iza Banja Luke, Beograda i inostranstva koji imaju svoju akciju a to je `Osmeh za Kosmet`. Prihvatli smo njihovu inicijativu, jer oni svake godine prikupljaju na ulicama priloge, a zbog panedmije koronavirusa to ove godine nije moguće, pa se akcija sprovodi na društvenim mrežama. Do kraja meseca očekujemo da prikupimo dovoljno sredstava za paketiće”, kazao je predsednik humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje” za RTV Kim Nikola Vasić.

Pokloni će biti podeljeni školama u Cernici, Vitini i u Goraždevcu a biće obuhvaćeno oko 130 mališana, napominje Vasić.

On očekuje da će prikupiti dovoljno sredstava kako bi deca bila zadovoljna poklonima koji bi trebali da sadrže garderobu, slatkiše, igračke…

“Cilj akcije je da pokažemo da za mališane brinemo svi, nadam se da ćemo uspeti da ih obradujemo, jer je ova godina bila teška, deca su najviše bila pogađena ovom krizom”, poručio je Vasić.

Akcija traje do 31. decembra 2020. godine, a paketiće deci iz Metohije i Кosovskog Pomoravlja uručiće članovi H.O. „Кosovsko Pomoravlje“ iz Parteša.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022