Vesti
Društvo

“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane

Srpska omladina i student okupljeni oko više organizacija započeli su zajedničku kampanju na društvenim mrežama “Osmeh za Kosmet”, kako bi prikupili novac za kupovinu božićnih paketića deci na Кosovu i Metohiji.
“Osmeh za Kosmet” humanitarna akcija za mališane
Ilustracija (Foto Fejsbuk

Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” zajedno sa studentima širom sveta prikuplja sredstva za kupovinu božićnih poklona.

“Ove godine udružili smo se sa studentima iza Banja Luke, Beograda i inostranstva koji imaju svoju akciju a to je `Osmeh za Kosmet`. Prihvatli smo njihovu inicijativu, jer oni svake godine prikupljaju na ulicama priloge, a zbog panedmije koronavirusa to ove godine nije moguće, pa se akcija sprovodi na društvenim mrežama. Do kraja meseca očekujemo da prikupimo dovoljno sredstava za paketiće”, kazao je predsednik humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje” za RTV Kim Nikola Vasić.

Pokloni će biti podeljeni školama u Cernici, Vitini i u Goraždevcu a biće obuhvaćeno oko 130 mališana, napominje Vasić.

On očekuje da će prikupiti dovoljno sredstava kako bi deca bila zadovoljna poklonima koji bi trebali da sadrže garderobu, slatkiše, igračke…

“Cilj akcije je da pokažemo da za mališane brinemo svi, nadam se da ćemo uspeti da ih obradujemo, jer je ova godina bila teška, deca su najviše bila pogađena ovom krizom”, poručio je Vasić.

Akcija traje do 31. decembra 2020. godine, a paketiće deci iz Metohije i Кosovskog Pomoravlja uručiće članovi H.O. „Кosovsko Pomoravlje“ iz Parteša.Ostale vesti

’’Novaku ću preneti da mu je lepa domovina’’
Jelena Đoković, supruga jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena i direktorka fondacije ’Novak Đoković’ je danas, zajedno sa predstavnicima fondacije ’Ana i Vlade Divac’ i Mohanđijem posetila manastir Pećku Patrijaršiju i Veliku Hoču.
  • 19.09.2021
Jelena Đoković posetila manastir Gračanicu
Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera, boravila je juče popodne u Gračanici.
  • 19.09.2021
Deca Metohije - Velika Hoča
Deca u orahovačkom naselju Velika Hoča, mnogo vole da se druže i igraju. Od svih predmeta u školi, omiljena im je matematika. Maštaju da postanu fudbaleri, lekari, umetnici... Kažu da im najviše im nedostaje bioskop, javlja Radio Goraždevac.
  • 19.09.2021
Sušica: Kvar u snabdevanju električnom energijom
U Sušici kod Gračanice od juče nema jedne faze u elektro-mreži, a napon je toliko nizak da aparati u domaćinstvima ne mogu ili otežano rade. 
  • 18.09.2021
Festival ’’Šild’’: Istorijska čitanka uživo
U srednjovekovnom parku „Red zmaja“ u Gračanici otvoren je peti Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata “Šild”. Zbog situacije sa koronom, ove godine njegov program nije dostupan posetiocima.
  • 18.09.2021
Multietnički odnosi na slikama i crtežima

Nova društvena inicijativa (NSI) je pokrenula program "Oči u oči" (Linking throuhg lenses, LTL) sa ciljem da se mladi ljudi priključe izazovu na društvenim mrežama i putem svojih slika ili crteža predstave pozitivne međuetničke odnose na Kosovu.

  • 17.09.2021