Vesti
Društvo

„Osmeh na dar“ za decu sa Kosova

Studentska fondacija „Osmeh na dar“ podelila je tokom vikenda paketiće mališanima na Kosovu i Metohiji.

„Osmeh na dar“ za decu sa Kosova
Podela paketića u Orahovcu (Foto Radio Gora

Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ ove godine sprovodi 16. po redu novogodišnju podelu paketića za decu na Kosovu i Metohiji.

„Studenti i mladi ljudi iz cele Srbije se angažuju i gledaju da ovoj deci ukažu makar taj mali znak pažnje, da znaju da nisu zaboravljeni, da smo mi tu svaki put kad nešto zatreba, da jednostavno mogu da računaju na nas“, rekao je Marko Lazarević, jedan od osnivača ove fondacije.

Studenti su obišli mesta Suvo grlo, Banje, Crkolez, Osojane, Orahovac, Prizren, Lipljan, Gračanicu i obradovali mališane poklonima.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022