Vesti
Društvo

Osmaci polažu kombinovani test

Posle testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike, osmaci trećeg dana male mature polažu kombinovani test, kazao je za RTV Kim direktor OŠ "Miladin Mitić" u Lapljem Selu, Ljubiša Karadžić.
Osmaci polažu kombinovani test
Ilustracija (Foto Kurir.rs)

Danas je treći dan završnog ispita, kobinovani test sadržu ukupno 20 pitanja iz geografije, istorije, hemije, fizike, bilogije, napomenuo je Karadžić.

Osmaci su u sredu polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok su u četvrtak rešavali test iz matematike.

"Prethodna dva dana protekla su u najboljem redu, ispit u našoj školi polaže 53 učenika i pet đaka iz OŠ `Aca Marović`. Osmaci maturske ispite polažu još i u OŠ `Kralj Milutin` u Gračanici, `Knez Lazar` u Donjoj Gušterici, dok osmaci sa Gore ispit polažu u OŠ `Sveti Sava" u Sušici", dodao je on.

Karadžić napominje da ukoliko učenici budu nezadovoljni rezultatima moćiće da se žale, u nedelju, Komisiji koja pregleda testove u Beogradu, dok je školska komisija tu da sve to evidentira.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula.Ostale vesti

Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023