Vesti
Društvo

Osmaci polažu kombinovani test

Posle testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike, osmaci trećeg dana male mature polažu kombinovani test, kazao je za RTV Kim direktor OŠ "Miladin Mitić" u Lapljem Selu, Ljubiša Karadžić.
Osmaci polažu kombinovani test
Ilustracija (Foto Kurir.rs)

Danas je treći dan završnog ispita, kobinovani test sadržu ukupno 20 pitanja iz geografije, istorije, hemije, fizike, bilogije, napomenuo je Karadžić.

Osmaci su u sredu polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok su u četvrtak rešavali test iz matematike.

"Prethodna dva dana protekla su u najboljem redu, ispit u našoj školi polaže 53 učenika i pet đaka iz OŠ `Aca Marović`. Osmaci maturske ispite polažu još i u OŠ `Kralj Milutin` u Gračanici, `Knez Lazar` u Donjoj Gušterici, dok osmaci sa Gore ispit polažu u OŠ `Sveti Sava" u Sušici", dodao je on.

Karadžić napominje da ukoliko učenici budu nezadovoljni rezultatima moćiće da se žale, u nedelju, Komisiji koja pregleda testove u Beogradu, dok je školska komisija tu da sve to evidentira.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula.Ostale vesti

Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021
Organizatori festivala
Festival "Mirdita, dobar dan" pružio je snažnu solidarnu podršku novinaru Nove.rs Peru Jovoviću, koji je poslednjih dana meta napada i pretnji zbog izveštavanja sa festivala iz Prištine, rekli su organizatori.
  • 16.10.2021
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
  • 16.10.2021
Problem sa strujom u Lepini i Radevu, KEDS ne reaguje
Više do 20 domaćinstava u Lepini treći dan ima problem u snabdevanju električnom energijom, a njihovu nevolju sa slabom strujom od jutros dele i meštani Radeva.
  • 16.10.2021
“Slepi mogu sve”

Slepi i slabovidi širom sveta obeležavaju 15. oktobar kao “Dan belog štapa” sa ciljem da javnosti približe činjenicu da oni, poput svih ostalih, mogu da žive i rade samostalno i da doprinose zajednici. Savez slepih Srbije i Međuopštinska organizacija Priština (sa privremenim sedištem u Gračanici), pored zaštite prava slepih i slabovidih ljudi, rade i na njihovom ekonomskom osnaživanju.

  • 15.10.2021
Problem sa strujom u Lepini, u Gračanici kvar na vodovodnoj mreži
Više od 20 domaćinstava u Lepini već drugi dan ima problem u snabdevanju električnom energijom. Meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca od sinoć su ponovo bez vode.
  • 15.10.2021