Vesti
Društvo

OŠ ’’Miladin Mitić’’ obeležila 132 godine postojanja

Osnovna škola "Miladin Mitić" u Lapljem Selu obeležila 132 godine postojanja. Učenici od predškolskih grupa do osmog razreda prikazali su svoje znanje tokom programa koji je organizovan za rođendan ove obrazovne ustanove.
OŠ ’’Miladin Mitić’’ obeležila 132 godine postojanja
Učenici OŠ ''Miladin Mitić’’ (Foto Kim)

Proslava godišnjice rada ove škole organizovana je u sportskoj sali. Učenici i nastavnici su pripremili bogat program. Kažu da im nije bilo teško pošto vole školu.

"Nije teško biti najbolji učenik, samo je potrebno malo truda i rada. Nastavnici i drugari su bili odlični, veoma sam zadovoljna, potrudili smo se. Planiram da upišem Medicinsku školu, opšti tehničar", kazala je Sara Cvetković, učenica završnog razreda OŠ "Miladin Mitić".

"Nastavnici su odlični, mislim da u svakoj drugoj školi ne bi bili ovakvi. Još godinu dana mi je ostalo do završetka škole, biće mi žao kada budem odlazila iz ove škole, ovde je sve prošlo", kazala je Vasilija Ilić.

Osim škole u Lapljem Selu, ova ustanova ima i dva isturena odeljenja, u Čaglavici i Preocu.

"Krajem 19. veka počeo je obrazovani rad u centralnom delu Kosova i Metohije na teritoriji Lapljeg Sela, Preoca i Čaglavice. To je svake godine tako, na praznik Sv. Trojice 14. juna obeležavamo malo svečanije. Pošto smo imali epidemiološke mere koje smo poštovali, to smo ranije skromno obeležavali. Kroz igru, recitale, pesmu, učenici od predškolskih grupa do osmog razreda prikazali su pre svega ono što znaju, bilo je tu i treme niko njima to ne zamera, to sve oni rade na ponos, na čast svojim roditeljima a i svojoj školi," kazao je direktor škole Ljubiša Karadžić.

Ono čime može da se pohvali ova vaspitno-obrazovna ustanova su dostignuća na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima u znanju, kaže Karadžić.

"Škola je ove godine, kao i svake godine odabrala đaka generacije to je Nemanja Mirić, učenik koji je u svakom smislu zaslužio to imenovanje. Škola je ove godine imala puno uspeha na opštinskim, okružnim, republičkim takmičenjima, rezultati su zavidni i spadamo po uspehu na ovim prostorima na teritoriji naše opštine među najboljima," dodaje Karadžić.

Nastavnici, kao i učenici su kažu ponosni na ovu školu jer su u njoj stasale brojne generacije uspešnih đaka.Ostale vesti

Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022
Tri internet servisa prednjače u prikupljanju podataka o korisnicima
Stručnjaci kompanije Kasperski analizirali su podatke o servisima koji su najčešće prikupljali podatke o ponašanju na internetu i došli do zaključka da su Gugl, Meta i Critea tri servisa koji najviše prikupljaju podatke korisnika.
  • 25.11.2022
Tradicionalna jela Kosova i Metohije na Etno sajmu hrane i pića
Preko 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz regiona Jugoistočne Evrope učestvuje na ovogodišnjem etno sajmu, koji je održava od 24. do 27. novembra u hali 3 Beogradskog sajma. Među izlagačima tradicionalne hrane je i Danijela Simonović iz Batusa koja predstavlja tradicionalnu hranu Kosova i Metohije.
  • 25.11.2022
Srbija najlošija u regionu po siromaštvu medija, govoru mržnje
Srbija je u toku 2021. godine imala najlošiji sistem informisanja u regionu od zemalja koji su obuhvaćeni godišnjim barometarom američke nevladine organizacije Ajreks (IREX). Srbija je najlošije ocenjena u indikatorima koji ocenjuju širenje mržnje uz pomoć medija i finansiranje medija.
  • 24.11.2022