Vesti
Društvo

OŠ ’’Miladin Mitić’’ obeležila 132 godine postojanja

Osnovna škola "Miladin Mitić" u Lapljem Selu obeležila 132 godine postojanja. Učenici od predškolskih grupa do osmog razreda prikazali su svoje znanje tokom programa koji je organizovan za rođendan ove obrazovne ustanove.
OŠ ’’Miladin Mitić’’ obeležila 132 godine postojanja
Učenici OŠ ''Miladin Mitić’’ (Foto Kim)

Proslava godišnjice rada ove škole organizovana je u sportskoj sali. Učenici i nastavnici su pripremili bogat program. Kažu da im nije bilo teško pošto vole školu.

"Nije teško biti najbolji učenik, samo je potrebno malo truda i rada. Nastavnici i drugari su bili odlični, veoma sam zadovoljna, potrudili smo se. Planiram da upišem Medicinsku školu, opšti tehničar", kazala je Sara Cvetković, učenica završnog razreda OŠ "Miladin Mitić".

"Nastavnici su odlični, mislim da u svakoj drugoj školi ne bi bili ovakvi. Još godinu dana mi je ostalo do završetka škole, biće mi žao kada budem odlazila iz ove škole, ovde je sve prošlo", kazala je Vasilija Ilić.

Osim škole u Lapljem Selu, ova ustanova ima i dva isturena odeljenja, u Čaglavici i Preocu.

"Krajem 19. veka počeo je obrazovani rad u centralnom delu Kosova i Metohije na teritoriji Lapljeg Sela, Preoca i Čaglavice. To je svake godine tako, na praznik Sv. Trojice 14. juna obeležavamo malo svečanije. Pošto smo imali epidemiološke mere koje smo poštovali, to smo ranije skromno obeležavali. Kroz igru, recitale, pesmu, učenici od predškolskih grupa do osmog razreda prikazali su pre svega ono što znaju, bilo je tu i treme niko njima to ne zamera, to sve oni rade na ponos, na čast svojim roditeljima a i svojoj školi," kazao je direktor škole Ljubiša Karadžić.

Ono čime može da se pohvali ova vaspitno-obrazovna ustanova su dostignuća na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima u znanju, kaže Karadžić.

"Škola je ove godine, kao i svake godine odabrala đaka generacije to je Nemanja Mirić, učenik koji je u svakom smislu zaslužio to imenovanje. Škola je ove godine imala puno uspeha na opštinskim, okružnim, republičkim takmičenjima, rezultati su zavidni i spadamo po uspehu na ovim prostorima na teritoriji naše opštine među najboljima," dodaje Karadžić.

Nastavnici, kao i učenici su kažu ponosni na ovu školu jer su u njoj stasale brojne generacije uspešnih đaka.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022