Orden za francuskog humanitarca Arnoa Gujona

Arno Gujon, autor knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji", za svoj humanitarni rad i ljubav koju je pokazao prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dobio najveće odlikovanje Eparhije šabačke.

Podeli ovaj članak sa:
 • Arno Gujon (Foto arhiva Kim)

Vođen idejom da sve zavisi od malih koraka koje činimo svakoga dana, francuski humanitarac Arno Gujon, predstavio je u Šabačkoj gimnaziji svoju knjigu "Svi moji putevi vode ka Srbiji". Tom prilikom, episkop šabački Lavrentije uručio mu je, zbog velike ljubavi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i humaniranog rada, Orden Svetog vladike Nikolaja.

"Ovaj orden mi mnogo znači", rekao je francuski humanitarac. "To je najviši orden Eparhije šabačke, nisam znao da ću ga dobiti danas, velika mi je čast, to je ujedno i velika odgovornost, zato što sada moramo da radimo još više i još bolje za dobrobit dece i socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije. Drago mi je da vidim da ne samo Eparhija raško-prizrenska već i eparhije u Srbiji prepoznaju naš rad i naše zalaganje."

Od sna i želje do 43 konvoja pomoći prošlo je četrnaest godina.

"Veliki evropski humanitarac i pacifista, napisao je najlepšu knjigu koju sam u životu pročitao, sa suzama i velikim emocijama", ističe dr Ljubomir Ranković, protođakon. "Danas je dobio najveće odlikovanje naše eparhije, Orden Svetog vladike Nikolaja."

Posebna je radost primiti takvog gosta, rekla je Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije, "posebno što naš gost nosi poruku mira, solidarnosti i ljubavi, koju treba da čuju svi mladi ljudi".

Tiraž od 13.000 primeraka knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji" Eparhija šabačka poklonila je učenicima srednjih škola i njihovim profesorima.

Ostale vesti

 • Šalja: Na Kosovu vlada humanitarna kriza

  Šalja: Na Kosovu vlada humanitarna kriza

  Izvršni direktor Humanitarnog dobrotvornog udruženja „Majka Tereza“ Zef Šalja rekao je u emisiji Slobodno srpski da na Kosovu decenijama vlada humanitarna kriza, da je najgore bilo devedesetih godina, ali da i danas nije puno bolje.

 • Policija od sutra oduzima neregistrovana i tehnički neispravna vozila

  Policija od sutra oduzima neregistrovana i tehnički neispravna vozila

  Kosovska policija  će od sutra u regionu Mitrovica Sever sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.  Iz lokalnih samouprava na severu Kosova  je saopšteno da podržavaju ovu odluku.

 • Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane