Vesti
Društvo

Orden Kralja Milutina KBC-u Priština

Na predlog episkopa Teodosija, Sveti Sinod SPC je dodelio oreden Svetog kralja Milutnina Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici, za kako je navedeno u obrazloženju, veliki trud, požrtvovanje i hršćansku ljubav osoblja koje i pored veoma teških uslova pokazuje prema svim pacijentima, naročito u vreme pandemije koronavirusa. Ovo priznanje je dodeljeno noćas tokom vaskršnje liturgije upravi KBC-a.
Orden Kralja Milutina KBC-u Priština
Vladika sa direktorom KBC-a Bratislavom Lazićem (Foto Kim)


Priznanje je primio direktor KBC-a Bratislav Lazić. "Dostojan!", uzviknuo je vladika Teodosije. "Evo ovde u našoj lepoj Gračanici, poslednjoj i najlepšoj zadužbini Svetoga Kralja Milutina imamo čast da KBC Priština sa sedištem u Gračanici i Lapljem Selu dodelimo ovo visoko odlikovanje naše crkve. Znamo u kakvim uslovima radi osoblje KBC u poslednjih 20 godina. Za naš narod koji ovde opstaje bolnica u Lapljem Selu je jedan od stubova i sigurnosti za taj narod", kazao je vladika Teodosije.

Direktor KBC-a Bratislav Lazić je izrazio zahvalnost povodom ovog velikog priznanja SPC. On je kazao da je ovo veliki dan za ovu zdravstvenu ustanovu. "Mi smo poneli ovo odličje ali to odličje se ne može odositi samo na zaposlene u Kliničko-bolničkom centru već za sve radnike koji su svakodnevno na terenu. Aktuelni trenutak, a taj trenutak traje više od 20 godina, je protkan velikim opterećenjem a pandemija koronavirusa je to samo još više istakla da mi samo velikim radom, slogom i prgalaštvom možemo da prevaziđemo svaku nedaću koja nas pritiska", kazao je Lazić.

Lazić je kazao da je SPC jedan od stubova opstanka Srba na Kosovu i da narod kroz Crkvu dobija potrebnu snagu.

 Ostale vesti

Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
  • 11.05.2021
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kosovskoj Mitrovici
U toku je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u KIliničko-bolničkom centru u organizaciji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice.
  • 11.05.2021
Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021
Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

  • 10.05.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Zajednički rad svih zajednica za bolju budućnost
Aktivnosti mladih iz različitih etničkih zajednica koje podstiču zajedničko kreiranje i stvaranje u velikoj meri doprinose zajedničkom radu za bolju budućnost svih zajednica na Kosovu, rekli su u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ Fiona Šehu iz „jCoders“ akademije i Aljbinot Saljihu iz Alpinističkog kluba Priština. Ove dve organizacije već nekoliko godina okupljaju mlade ljude  iz svih zajednica na Kosovu koji se kroz tehnologiju i sport upoznaju i zbližavaju.
  • 10.05.2021
Odgovor generalnog sekretara UNS-a: Pravda za Živojina
Slažem se sa Ljiljanom Smajlović koja u nepotpisanom tekstu pod naslovom „Kad potpredsednik i generalni sekretar UNS-a optužuju predsednika UNS-a da im ugrožava bezbednost“, kaže da je "dobro što u UNS-u postoje različita mišljenja i što se za rukovodeća mesta kandidovalo dvostruko više kandidata nego što se bira na izbornoj skupštini 29. maja“. Verujem da sam negovanju kulture dijaloga i brojnosti članstva najveće novinarske organizacije na Balkanu i sam doprineo.
  • 09.05.2021