Vesti
Društvo

Opština Zvečan raspisuje konkurs za dodelu stanova

Konkurs za dodelu 35 stambenih jedinica u Grabovcu, Žitkovcu i Banjskoj biće raspisan u sredu, 13. oktobra, saopšteno je iz Opštine Zvečan.
Opština Zvečan raspisuje konkurs za dodelu stanova
Zvečan (Foto arhiva Kim)

Komisija za dodelu stanova u zakup na određeno vreme Opštine Zvečan je obavila neophodne pripremne radnje za objavu konkursa za raspodelu stanova na teritoriji ove lokalne samouprave u tri novoizgrađena objekta za kolektivno stanovanje, navodi se u saopštenju.

Konkurs će biti objavljen 13. ovog meseca (sutra) i odnosiće se na raspodelu ukupno 35 stambenih jedinica, od toga za po 12 stambenih jedinica u Grabovcu i Žitkovcu i 11 stambenih jedinica u Banjskoj.

Pravo učešća na konkursu imaju mladi bračni parovi i socijalno ugrožene kategorije stanovništva sa prebivalištem na teritoriji opštine Zvečan.

Objava konkursa će sadržati sve neophodne informacije u vezi načina konkurisanja i obezbeđenja dokumentacije.

Sredstva za realizaciju projekta izgradnje ovih stambenih zgrada je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Opština Zvečan u planu rada za naredni period ima i pripremu konkursa za dodelu stanova u dve stambene zgrade u Zvečanu, čija je izgradnja u toku, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj
Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.
  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022