Vesti
Društvo

Opština Zvečan raspisuje konkurs za dodelu stanova

Konkurs za dodelu 35 stambenih jedinica u Grabovcu, Žitkovcu i Banjskoj biće raspisan u sredu, 13. oktobra, saopšteno je iz Opštine Zvečan.
Opština Zvečan raspisuje konkurs za dodelu stanova
Zvečan (Foto arhiva Kim)

Komisija za dodelu stanova u zakup na određeno vreme Opštine Zvečan je obavila neophodne pripremne radnje za objavu konkursa za raspodelu stanova na teritoriji ove lokalne samouprave u tri novoizgrađena objekta za kolektivno stanovanje, navodi se u saopštenju.

Konkurs će biti objavljen 13. ovog meseca (sutra) i odnosiće se na raspodelu ukupno 35 stambenih jedinica, od toga za po 12 stambenih jedinica u Grabovcu i Žitkovcu i 11 stambenih jedinica u Banjskoj.

Pravo učešća na konkursu imaju mladi bračni parovi i socijalno ugrožene kategorije stanovništva sa prebivalištem na teritoriji opštine Zvečan.

Objava konkursa će sadržati sve neophodne informacije u vezi načina konkurisanja i obezbeđenja dokumentacije.

Sredstva za realizaciju projekta izgradnje ovih stambenih zgrada je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Opština Zvečan u planu rada za naredni period ima i pripremu konkursa za dodelu stanova u dve stambene zgrade u Zvečanu, čija je izgradnja u toku, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Goraždevac: Održan sastanak sa predstavnicima Specijalizovanog veća Kosova
Specijalizovana veća Kosova i Evropski centar za pitanja manjina (ECMI) Kosovo su danas u Goraždevcu organizovali poludnevnu radionicu. Tokom radionice, predstavnici Specijalizovanih veća Kosova, pružili su građanima informacije o radu Suda kao i o određenim sudskim postupcima koji su u toku.
  • 27.10.2021
Zemljotres slabog intenziteta kod Gnjilana
Zemljotres magnitude 2,1 jedinice Rihterove skale, registrovan je u regionu Gnjilana, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.
  • 27.10.2021
Pomeranje sata za vikend
Letnje računanje vremena u 2021. godini završava se u nedelju, 31. oktobra u tri časa ujutru.
  • 27.10.2021
Rekordne cene hrane na Kosovu: Poskupeo hleb, kafa, burek…
Cene raznih prehrambenih proizvoda na Kosovu nastavljaju da rastu, a i cene proizvoda u pekarama su uvećane, pa će građani morati da izdvoje u proseku od 10 do 20 centi više za određene proizvode.
  • 26.10.2021
Kosovska Mitrovica – grad ljubavi i mržnje prema psima lutalicama
Kosovska Mitrovica može da se pohvali ljudima koji će neretko pritrčati u pomoć povređenoj i napuštenoj životinji, negovati je i brinuti se o njoj, kao i ljudima koji svakodnevno, na putu do posla, sa sobom nose granule kojima hrane ljubimce Kosovske Mitrovice. Međutim, u ovom gradu ima i onih koji se, usled toga što još uvek nije rešen problem pasa lutalica, odlučuju da uzmu stvar u svoje ruke i reše ga bacanjem otrova.
  • 25.10.2021
Katarini Marinković i Radi Komazec nagrade INTERFER-a
Na 26. Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interfer Zlatna Nika“ novinarka produkcije New Press i Medija centra Katarina Marinković dobila je doplomu ovog festivala u kategoriji TV reportaže. Marinkovićeva je diplomu dobila za reportažu “Ljudi brojevi” koja govori o položaju, problemima i životu stanara stambenog naselja u Lapljem Selu.
  • 25.10.2021