Vesti
Društvo

Opština Orahovac i Radio Goraždevac potpisali memorandum o saradnji

Opština Orahovac i Radio Goraždevac (Goraždevac Media Group) potpisali su juče Memorandum o saradnji kako bi se poboljšala komunikacija između opštine Orahovac i pripadnika srpske zajednice o kojima izveštava Radio Goraždevac kao jedini medij na srpskom jeziku na ovom delu Kosova.
Opština Orahovac i Radio Goraždevac potpisali memorandum o saradnji
Zamenik gradonačelnika Orahovca Fatmir Iska i urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević (Foto Radio Goraždevac)

Memorandum su potpisali zamenik gradonačelnika Orahovca Fatmir Iska i urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević.

Radio Goraždevac će u narednom periodu kroz medijsko izveštavanje Opštini Orahovac ukazivati na probleme građana iz srpske zajednice.

Ujedno, informacije iz Opštine Orahovac i njenih službi će biti dostupnije pripadnicima srpske zajednice u ovoj opštini.

Sporazum ima za cilj konstantno unapređivanje postojeće komunikacije između redakcije i Opštine u vezi sa svim temama od javnog interesa i značaja.

Potpisivanju memoranduma su prisustvovali predstavnici Regionalne kancelarije misije OEBS-a na Kosovu.Ostale vesti

Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023