Vesti
Društvo

Opština Orahovac i Radio Goraždevac potpisali memorandum o saradnji

Opština Orahovac i Radio Goraždevac (Goraždevac Media Group) potpisali su juče Memorandum o saradnji kako bi se poboljšala komunikacija između opštine Orahovac i pripadnika srpske zajednice o kojima izveštava Radio Goraždevac kao jedini medij na srpskom jeziku na ovom delu Kosova.
Opština Orahovac i Radio Goraždevac potpisali memorandum o saradnji
Zamenik gradonačelnika Orahovca Fatmir Iska i urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević (Foto Radio Goraždevac)

Memorandum su potpisali zamenik gradonačelnika Orahovca Fatmir Iska i urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević.

Radio Goraždevac će u narednom periodu kroz medijsko izveštavanje Opštini Orahovac ukazivati na probleme građana iz srpske zajednice.

Ujedno, informacije iz Opštine Orahovac i njenih službi će biti dostupnije pripadnicima srpske zajednice u ovoj opštini.

Sporazum ima za cilj konstantno unapređivanje postojeće komunikacije između redakcije i Opštine u vezi sa svim temama od javnog interesa i značaja.

Potpisivanju memoranduma su prisustvovali predstavnici Regionalne kancelarije misije OEBS-a na Kosovu.Ostale vesti

Predavanje o značaju prevencije HIV-a/AIDS-a u Medicinskoj školi

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a, Đački parlament Medicinske škole u Lapljem Selu u saradnji sa Crvenim krstom organizovao je predavanje o značaju prevencije protiv ove bolesti za učenike.

  • 01.12.2022
Šljivovica upisana na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa
Društvene prakse i znanja u vezi s pripremom i upotrebom tradicionalnog pića od šljive - šljivovice, element nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije upisan je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.
  • 01.12.2022
„Beli božur“ Gordani Đorić, „Crni“ Aljbinu Kurtiju

Priznanje „Beli božur“ za najbolju saradnju sa medijima, po odluci novinara, članova Udruženje novinara Srbije na Кosovu, ove godine je pripalo predsednici Udruženja poslovnih žena „Avenija” Gordani Đorić. „Crni božur“ za najlošiju saradnju sa novinarima dobio je premijer Kosova Aljbin Кurti.

  • 01.12.2022
Od danas prijave mladih za 5.000 dinara

Mladi koji imaju između 16 i 29 godina mogu od danas do 15. decembra da se prijave za pomoć države od 5.000 dinara.

  • 01.12.2022
U Prištini danas protest zbog ubijanja žena
Kolektiv za feminističku misao i akciju održaće danas proteste u Prištini tražeći da se ubistva žena koje su izvršili muškarci tretiraju kao vanredna situacija na Kosovu.
  • 01.12.2022
Čaglavica: Raskopana ulica problem za vozače, nadležni obećavaju saniranje
Stefanova ulica u Čaglavici je početkom novembra raskopana bez upozorenja stanovništva na radove. Koristi se za u saobraćaj, ali još uvek nije sanirana. Direktorica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Aleksandra Đekić potvrdila je za Kim da ima prijave o vrlo lošem stanju ove saobraćajnice.
  • 30.11.2022