Vesti
Društvo

“Opština Klokot najveće gradilište”

Gradonačelnik opštine Klokot – Vrbovac Srećko Spasić izjavio je da je ta opština danas najveće gradilište u srpskim sredinama na Kosovu.
“Opština Klokot najveće gradilište”
Srećko Spasić (Foto TV Puls)

„Sa samo 30 hiljada evra predviđenih u budžetu opštine za 2015.godini za kapitalne investicije, uspeli smo, da uz podršku međunarodnih donatora realizujemo projekte od suštinskog značaja za naše građane“, rekao je Spasić.

Najveći projekti čija je realizacija u toku su - izgradnja Osnovne škole „Sveti Sava“, multikulturnog centra i zgrade opštinske administracije, a završeni su radovi na uređenju vrtića, pešačkim stazama u selima Mogila i Vrbovac, a jedan od trenutno najvažnijih poslova je i čišćenje korita Binačke Morave, zbog čega su bile česte poplave u ovom delu Kosovskog Pomoravlja.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021