Vesti
Društvo

Opština hoće da otkloni “špekulacije” o smeni Jelene Stojanović, ali nema vremena da se time bavi

Opština Gračanica već nekoliko dana odbija da otkrije razlog zašto, sada već bivša, direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović nije više na ovoj poziciji.
Opština hoće da otkloni “špekulacije” o smeni Jelene Stojanović, ali nema vremena da se time bavi
Opština Gračanica (Foto Kim)

Medija centar Čaglavica je 14.09.2023. godine uputio pitanje opštini Gračanica – da li je tačno da je direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović smenjena, odnosno da je podnela ostavku? Takođe smo, ako je odgovor potvrdan, zatražili i obrazloženje, kao i informaciju da li je imenovan novi direktor.

Međutim, odgovor Opštine Gračanica stigao je dan kasnije i to nakon što je Medija centar objavio, pozivajući se na svoje neimenovane izvore, da je direktorka Odeljenja opštine Gračanica Jelena Stojanović podnela ostavku na ovu funkciju.

Tada je Medija centru iz opštine Gračanica, između ostalog, saopšteno da “predsednica opštine u okviru svojih nadleženost ima prava i mogućnosti da postavlja i razrešava rukovodice postojećih direktorata opštine Gračanica, posebno u cilju kreiranja tima koji će najviše odgovarati postojećim okolnostima u kojima jedna lokalna samouprava deluje”.

“Promena na mestu direktorice inspekcije Jelene Stojanović, nije nikakva tajna, kao što nisu bile tajne ni ranije promene na rukovodećim pozicijama, takođe važnih direktorata, kakvi su Urbanizam i Zdravstvena zaštita. Da podsetimo javnost, ovo je treća promena na mestu rukovodioca direktorata u mandatu predsednice opštine”, navela je Informativna služba opštine Gračanica 15.09.2023. godine u odgovoru Medija centru Čaglavica.

U tom pisanom odgovoru je istaknuto da je Medija centar dobio odgovor “u cilju poštovanja interesa javnosti i kako bi se otklonila svaku sumnja ili špekulacija oko pomenute teme”.

S obzirom da Medija centar nije dobio odgovor na konkretna pitanja, upućena 14.09.2023. godine, ponovo se 18.09.2023. godine obratio opštini Gračanica u cilju “otklanjanja”, kako su prethodno iz Opštine Gračanica naveli “svake sumnje i špekulacije oko pomenute teme”. Medija centar je zatražio “obrazloženje – zašto su sada već bivši direktori Odeljenja za Urbanizam, Zdravstveu zaštitu i Inspekcije u mandatu gradonačelnice Ljiljane Šubarić, “promenjeni”, odnosno razrešeni?

Međutim, iako je sama Opština Gračanica 15.09.2023. godine navela da želi da otkloni “svaku sumnju ili špekulaciju” u vezi sa bivšom direktorkom Inspekcije Jelenom Stojanović, danas poručuje da su to lične sumnje novinara Medija centra, a da “špekulacijama” nemaju vremena da se bave.

“Ne razumemo razlog Vaših ličnih sumnji, a špekulacijama nemamo vremena da se bavimo. Promena je samo proces koji je u političkim okolnostima normalna stvar, jer se traga za članovima tima koji su spremni da na određene zadatke odgovore u određenom vremenskom periodu i na određeni način”, navodi Informativna služba opštine Gračanica.

Medija centar Čaglavica obratio se danas službeniku za pristup javnim dokumentima u opštini Gračanica Nebojši Ćirkoviću, tražeći dokumentaciju u vezi sa smenom direktora Odeljenja za urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine u opštini Gračanica Mirjane Stanojević, direktorke Odeljenja inspekcije u opštini Gračanica Jelene Stojanović i direktora Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u opštini Gračanica Aleksandra Popovića.Ostale vesti

Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023
KUD ’’Slavuj’’ iz Novog Badovca slavi deceniju rada
KUD "Slavuj" iz Novog Badovca će u subotu 23. septembra obeležiti deset godina rada i postojanja.
  • 19.09.2023
Građani Srbije zabrinuti da se ne ponove masovna ubistva, plaše se i rata na Kosovu
Više od polovine građana Srbije plaši se da se ne ponove masovna ubistva, kakva su se dogodila 3. i 4. maja, dok se oko 43 odsto plaši rata na Kosovu, pokazalo je istraživanje Agencije za istraživanje javnog mnjenja "Stata".
  • 19.09.2023