Vesti
Društvo

Opština Gračanica sutra obeležava svoj dan

Sutra, na praznik Male Gospojine, svetom liturgijom, litijom i rezanjem slavskog kolača, Opština Gračanica će proslaviti svoju slavu, odnosno Dan opštine.
Opština Gračanica sutra obeležava svoj dan
Opština Gračanica (Foto Kim)

Obeležavanje Dana opštine počeće u 8 sati liturgijom u manastiru Gračanica, nakon čega če krenuti i litija glavnom ulicom do zgrade opštine, gde će biti prerezan slavski kolač.

Predviđeno je da prisutne građane pozdravi predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, a najavljen je i kulturno-umetnički program.

Obeležavanje Dana opštine biće nastavljeno u popodnevnim časovima. Od 18.00 u sali Doma kulture "Gračanica" održaće se Svečana akademija, na kojoj će biti dodeljene zahvalnice predstavnicima institucija i pojedincima.

Zbog obeležavanja Dana opštine Gračanica opštinska administracija će sutra raditi skraćeno - do 11.00 časova.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022