Vesti
Društvo

Opština Gračanica: Šteta od požara biće sanirana

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je porodice u Lapljem Selu čije je stanove u jutarnjim časovima zahvatio požar. Ona je konstatovala da je pričinjena velika materijalna šteta, ali kako je istakla u ovom trenutku je najvažnije da u požaru nije bilo povređenih.

Opština Gračanica: Šteta od požara biće sanirana
Ljljana Šubarić i Vladica Trajković tokom posete Lapljem Selu (Foto Opština Gračanica)

U ranim jutarnjim časovima na krovu zgrade u Lapljem Selu izbio je požar koji je naneo veliku materijalnu štetu. Prema rečima stanara, oni su dim primetili sinoć nešto posle 21 čas, a u ranim jutarnjim satima morali su da evakuišu svoje porodice kako bi se izbegla nemerljiva šteta.

Šubarićeva je tokom posete istakla da je najvažnije da nema povređenih, te da će šteta biti sanirana.

„Jako mi je žao što se ovako nešto dogodilo, najbitnije je da niko nije povređen. Izvođači radova su već tu i prema njihovim rečim možemo već sutra da očekujemo završetak radova na sanaciji krova. Porodicama čije je stanove zahvatio požar i kojima je to neophodno biće obezbeđen smeštaj“, poručila je ona.

Posle intervencije vatrogasaca, uviđaj je obavila policija i inspektor za zaštitu od požara, nakon čega su ekipe javnih službi i ekologije pritekli u pomoć stanarima u čišćenju stanova i same zgrade.

Osim u Lapljem Selu, požar je tokom prethodne noći izbio i u Radevu u kući Tefika Bajramija. Nakon intervencije vatrogasaca požar je saniran, a povređenih nije bilo. Naneta je ogromna materijalna šteta, izgorela je krovna konstrukcija i sav nameštaj u kući, navode iz Opštine Gračanica. Ostale vesti

IPKO uvećao profit
Telekomunikaciona kompanija IPKO je u prva tri meseca ove godine povećala operativni profit za 15 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana.
  • 16.05.2022
Ajeti: Gradonačelnica ima sluha za probleme Albanaca u Gračanici

Potpredsednik Opštine Gračanica za zajednice Ljeutrim Ajeti rekao je u emisiji “Heroji u doba koronavirusa” Medija centra Čaglavica da se problemi Albanaca koji žive na teritoriji opštine Gračanica, ne razlikuju mnogo u odnosu na ostale zajednice, koje žive u ovoj većinski srpskoj opštini.

  • 16.05.2022
Otvoren link za prijavu mladih za drugi krug pomoći od 100 evra
Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina, u iznosu od po 100 evra, počele su u ponoć na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 31. maja.
  • 16.05.2022
Opsednuti fizičkim izgledom više nego ikada, a nikad više gojaznih osoba
Gojaznost nije nov problem. Od sedamdesetih godina prošlog veka do današnjih dana, smatra se da je broj osoba sa prekomernom težinom porastao tri puta. Tokom pandemije Kovida-19, možda smo samo postali svesniji tog problema...
  • 16.05.2022
Slikanje i muzika u Velikoj Hoči
Nevladina organizacija „Aktiv“, u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“ iz Kosovske Mitrovice, organizovala je tokom ovog vikenda kulturne aktivnosti u Velikoj Hoči.
  • 15.05.2022
Kosovo: Aktivno samo 35 inspektora rada
Zamenik glavnog inspektora Inspektorata rada Agim Milaku je u intervjuu za Ekonomiju onlajn rekao da su angažovana 35 inspektora rada koji nadgledaju sprovođenje zakona o radu širom Kosova.
  • 15.05.2022