Vesti
Društvo

Opština Gračanica počinje izgradnju kuća za šest porodica

Opština Gračanica odobrila je izgradnju šest kuća na osnovu konkursa iz Socijalne karte stanovanja.
Opština Gračanica počinje izgradnju kuća za šest porodica
Zgrada Opštine Gračanica (Foto arhiva Kim)

Prema ranijem konkursu komisija je odlučila da opština izgradi šest novih stambenih jedinica za porodice iz socijalne kategorije, za mlade bračne parove i raseljena lica. Odabrano je njih šest koji će do kraja godine dobiti svoj krov nad glavom.

Prema rečima direktora opštinskog odeljenja Urbanizma Dejana Jovanovića izgradnja šest kuća počeće do kraja leta jer je u toku tenderska procedura.

Кazao je da je šest porodica iz šest sela opštine Gračanica izabrano za izgradnju kuća te da je komisija odluku o odabiru porodica donela na osnovu detaljne analize dokumentacije i utvrđivanja činjeničnog stanja.

Jovanović navodi da je jedan od vodećih prioriteta opštine Gračanica stambeno zbrinjavanje koje će se nastaviti i nakon izgradnje ovih šest kuća. U planu je izgradnja novih stambenih zgrada u Gračanici i nastavak dodele građevinskog materijala a sve prema Socijalnoj karti stanovanja.

On poziva meštane koji su učestvovali u konkursu na strpljenje te da će se svima pomoći u skladu sa mogućnostima i potrebama porodica.

Rang lista dobitnika izgradnje novih stambenih objekata: Dejan Maksimović iz Dobrotina, Milan Simić iz Gračanice, Nemanja Maksimović iz Livađa, Zlatan Stanojević iz Lapljeg Sela, Milan Simić iz Lepine i
Кatarina Marković iz Sušice.Ostale vesti

Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020