Vesti
Društvo

Opština Gračanica dobila nagradu u "Trci za najčistiju životnu sredinu"

Opština Gračanica nagrađena je u okviru projekta „Trka za čistiju sredinu“, koji su zajednički realizovali DEMOS i GIZ.
Opština Gračanica dobila nagradu u
Sa dodele priznanja (Foto Naša Gračanica)

Zamenik predsednika opštine Gračanica, Saša Danić prisustvovao je konferenciji o održivom razvoju gde je i preuzeo nagradu povodom projekta „Trka za čistiju sredinu“.

Danić, ističe da je nagrada veliki podsticaj za budućnost.

„Mi ćemo i dalje ulagati velike napore da našu životnu sredinu očuvamo, ovo je podsticaj da se još bolje brinemo za našu životnu sredinu i ubuduće“, kazao je Danić.

Opština Gračanica je učešćem u projektu „Trka za čistiju sredinu“ na osnovu performansi ocenivanja učinaka dobila nagradu. Osnovni zadatak je bio uspešnost u uklanjanju divljih deponija.

Na konferenciji je takođe potpisan i Memorandum između Opštine Gračanica i GIZ-a, o podešavanju tarife (proračun troškova, modeliranje klijenata i podešavanje tarife), i izradi implementacije operativnog plana.

Konferenciju su organizovali Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, i GIZ.Ostale vesti

Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020