Vesti
Društvo

Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu
Ilustracija (Foto Pixabay)

Zamenik ministra prosvete Dukađin Pupovci, naveo je da od 782 škole na Kosovu samo je jedna zatvorena zbog kvara u sistemu grejanja koji traje već nedelju dana. Od prošlog petka, 27 škola nastavu izvodi na daljinu zbog velikog broja infekcija.

On je Istakao da Vlada Kosova ne želi da potpuno zatvori škole i da su u nekima iz tog razloga izabrali onlajn nastavu.

Učenici osnovnih i srednjih škola koji nastavaju pohađaju po srpskom sistemu, danas se vraćaju u školske klupe. Završen je zimski raspust, pa za đake počinje drugo polugodište.

Mlađi razredi će pohađati nastavu u učionicama, a stariji osnovci i učenici srednjih škola nastavu će pratiti po kombinovanom modelu - dan u školi, dan onlajn.

 

Technology photo created by freepik - www.freepik.comOstale vesti

Džefri Hovenijer u poseti Severu Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Džefri Hovenijer posetio je danas Sever Kosova gde je razgovarao sa predsednikom Srpske liste i ministrom Goranom Rakićem.
  • 17.05.2022
Poslanica Samoopredeljenja osuđena na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prizrenu izrekao je osuđujuću presudu protiv dvoje okrivljenih i oslobađajuću presudu za četvoro okrivljenih za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.
  • 17.05.2022
KP apeluje da se ne koristi vatreno oružje na proslavama
Iz Kosovske policije apeluju na građane da ne koriste vatreno oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge.
  • 17.05.2022
Novi Sad: Regionalna konferencija

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

  • 17.05.2022
Pokrenut sajt o srpsko-albanskom prijateljstvu
Nevladina organizacija Aktiv iz Severne Mitrovice pokrenula je prvi veb sajt pod nazivom “Srpsko-albansko prijateljstvo”. Sajt sadrži obimnu internet bazu koja pruža vizuelno, tekstualno i dokumentarno znanje o srpsko-albanskim odnosima na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.
  • 17.05.2022
Debata o biznisu mladih: Bez početkog rizika, ideje nije moguće sprovesti u delo
U Centru građanske energije u Kosovskoj Mitrovici održana je debata na temu „Mladi i početni biznisi“.
  • 16.05.2022