Vesti
Društvo

„Oliver Ivanović će biti spreman za nastavak suđenja“

Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića se popravlja i biće spreman za nastavak suđenja koje je zakazano za 10. septembar, kazala njegova supruga Milena Popović Ivanović.
„Oliver Ivanović će biti spreman za nastavak suđenja“
Milena Popović Ivanović (Foto Tanjug)

Supruga lidera Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović kazala je za RTV Kim da se Oliver Ivanović još uvek nalazi u bolnici i da se njegovo zdravstveno stanje polako popravlja. 

„On se polako oporavlja. Ima još nekoliko zakazanih pregleda koje treba da obavi, ali sve će to biti završeno do 10. septembra i on će biti apsolutno spreman za suđenje“, kazala je Ivanovićeva.

Ivanović je u zatvoru započeo štrajk glađu 7. avgusta zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode, a prekinuo ga je nakon 16 dana.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović optužen je za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar.Ostale vesti

Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023