Okrugli sto o preduzetništvu mladih

Juče je u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Centra za treninge i usavršavanje, i uz medijsku podršku RTV Kim, organizovan okrugli sto pod naslovom “Preduzetništvo mladih – potencijali i prepreke”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa okruglog stola (Foto Kim)

Učesnici okruglog stola, predstavnici institucija, nevladinih organizacija i mladi preduzetnici, su se složili da su aktivnosti na podsticanju mladih na privatno preduzetništvo ključne za rešavanje problema nezaposlenosti. Mladi u srpskim sredinama na Kosovu tradicionalno teže zapošljavanju u državnim institucijama, dok je uz sopstvenu inicijativu i pomoć lokalnih administracija i fondova, moguće pokrenuti i kreativan i unosan privatni posao.

O svojim iskustvima na ovom polju su govorili i mladi preduzetnici sa severa Kosova, Gordana Mlađović koja se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže, i Nikola Jevtić, programer.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju u debati je učestvovao gospodin Igor Popović, te Ljubiša Mijačić iz opštine Zubin Potok, Miloš Vukadinović iz opštine Leposavić, Nataša Milenković  iz nacionalne službe za zapošljavanje, Ivan Milojević - savetnik zamenika premijera i Stefan Veljković iz omladinskog edukativnog kluba Sinergija.

Okrugli sto je održan u prostorijama Centra građanske energije, u okviru projekta "Podsticanje preduzetništva mladih", koji zajednički sprovode Centar za treninge i usavršavanje iz Kosovske Mitrovice, i RTV Kim iz Čaglavice.

Debatu sa okruglog stola ćete moći u celini da pogledate na RTV Kim večeras u 21 čas, a istovremeno će biti dostupna i na našoj internet stranici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane