Vesti
Društvo

OG obavestila škole da prekinu sa nastavom?

Zamenik gradonačelnika Gračanice Saša Danić potvrdio je za Radio Kosovo 2, da su sve obrazovne institucije koje rade po planu i programu RS obaveštene da prekinu sa nastavom u skladu sa odlukom Vlade Kosova o preventivnim merama zaštite od koronavirusa. Međutim, nakon što se vest pojavila na više medijskih portala Danić je pozvao RTV Kim i negirao da je to izjavio, pa je vest povučena sa našeg sajta.
OG obavestila škole da prekinu sa nastavom?
Opština Gračanica (Foto OG)

Danić je za Radio Kosovo kazao da je direktorka odeljenja za obrazovanje Brankica Ničić, nakon konsultacija sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem, obavestila sve direktore obrazovnih institucija koje funkcionišu po srpskom sistemu, da prekinu sa nastavom u skladu sa odlukom Vlade Kosova o prekidu nastave do 27. marta.

Vlada Kosova je sinoć uvela preventivne mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, koje se moraju primeniti na čitavoj teritoriji Kosova.

Nakon objave ove vesti gospodin Danić je tražio njeno uklanjanje sa sajta, istakavši da bi mogao da ima probleme. "Radio Kosovo 2 je uzeo u obzir njegovu molbu i hteo da mu izađe u susret".

Međutim, nakon Danićeve izjave drugim poratalima da izjavu uopšte nije dao Radiju Kosovo 2, ragovalo je uredništvo pomenutog radija i vest ponovo objavilo i potvrdilo da stoje iza nje. Danić je izjavu dao novinarki Sandri Cvetković koja je čitav razgovor snimila u audio formi.Ostale vesti

Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020
Gračanica: Poštovanje Zakona o upotrebi jezika uz brojne izazove
Iako je Opština Gračanica u vezi sa primenom Zakona o upotrebi jezika dobro ocenjena, problemi postoje. Nedovoljan broj prevodilaca u ovoj lokalnoj samoupravi je samo jedan od njih, kaže kontakt osoba za jezička pitanja u Opštini Gračanica Aleksandar Todorović.
  • 28.03.2020