Vesti
Društvo

OG: Nekoliko sela bez struje zbog nevremena

Centralno Kosovo je tokom jučerašnjeg dana pogodilo snažno nevreme, praćeno olujnim vetom, kišom i gradom. Usled nevremena nekoliko sela u opštini Gračanica od sinoć su bez struje.

OG: Nekoliko sela bez struje zbog nevremena
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Juče, nešto posle 17 časova sela Radevo, Lepina, Suvi Do ostali su bez struje.

Jako nevreme sa kišom i olujnim vetrom zahvatilo je područje opštine Gračanica. U ovim selima došlo je do pada drvenih stubova i kidanja električnih kablova.

A kako RTV Kim saznaje ekipe Keds-a su na terenu i kvar će ubrzo biti rešen.

A kako prenose pojedini kosovski mediji slična situacija je u Lipljanu i Prištini. Oluja je oborila drveće, a pričinjena je i materijalna šteta.Ostale vesti

Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021
Organizatori festivala
Festival "Mirdita, dobar dan" pružio je snažnu solidarnu podršku novinaru Nove.rs Peru Jovoviću, koji je poslednjih dana meta napada i pretnji zbog izveštavanja sa festivala iz Prištine, rekli su organizatori.
  • 16.10.2021
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
  • 16.10.2021
Problem sa strujom u Lepini i Radevu, KEDS ne reaguje
Više do 20 domaćinstava u Lepini treći dan ima problem u snabdevanju električnom energijom, a njihovu nevolju sa slabom strujom od jutros dele i meštani Radeva.
  • 16.10.2021
“Slepi mogu sve”

Slepi i slabovidi širom sveta obeležavaju 15. oktobar kao “Dan belog štapa” sa ciljem da javnosti približe činjenicu da oni, poput svih ostalih, mogu da žive i rade samostalno i da doprinose zajednici. Savez slepih Srbije i Međuopštinska organizacija Priština (sa privremenim sedištem u Gračanici), pored zaštite prava slepih i slabovidih ljudi, rade i na njihovom ekonomskom osnaživanju.

  • 15.10.2021
Problem sa strujom u Lepini, u Gračanici kvar na vodovodnoj mreži
Više od 20 domaćinstava u Lepini već drugi dan ima problem u snabdevanju električnom energijom. Meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca od sinoć su ponovo bez vode.
  • 15.10.2021