Vesti
Društvo

Održana vanredna sednica SO Gračanica

Odbornici SO Gračanica na današnjoj prvoj vanrednoj sednici su, između ostalog, podržali predlog predsednice opštine Ljiljane Šubarić o imenovanju odbornika Ljutrima Ajetija iz Kišnice na mesto zamenika predsednika opštine za zajednice. 
Održana vanredna sednica SO Gračanica
Sednica SO Gračanica (Foto Kim)

Nakon čitanja dnevnog reda i jednoglasnog usvajanja zapisnika sa pete vanredne sednice održane 23.12.2021. godine, jednoglasno su usvojene i Odluke o formiranju Odbora za zajednice i Obora za osobe sa posebnim potrebama.

Odobrnici su usvojili i predlog odluke o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju poreskih stopa za porez na nepokretnu imovinu za 2022. godinu, kao i Odluku o osnivanju Komisije SO za izbor lokalnih saveta.

Na predlog presednice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić odbornici su jednoglasno usvoji predlog Odluke o davanju saglasnosti za produženje ugovora o pružanju usluga sa JKP "Ekologija", kojim je novoizabrana gradonačelnica ovlašćena da sa ovim preduzećem potpiše ugovor na 12 meseci.

Na sednici je usvojen i predlog Odluke o imenovanju članova opštinske komisije deoničara JKP "Ekologija". Pravnik Zvonko Stanković je prisutnim odbornicima objasnio šta je posao ove komisije.

"Opštinska komisija deoničara je nadzorni organ nad poslovanjem JKP `Ekologija`, oni su dužni da opštinskoj komisiji deoničara podnose izveštaje o svom celokupnom poslovanju, a zatim ta komisija izveštaje podnosi vama, kao Skupštini opštine. Kada komsija bude počela sa radom u punom sastavu, vi imate pravo da od nje tražite sve potrebne informacije i zahtevate izmene ugovora", rekao je Stanković.

Gradonačelnica Šubarićeva je za članicu imenovala pravnicu zaposlenu u Opštini Gračanica Jelenu Božić. Predsedavajući SO Gračanica Milan Dimitrijević je kazao da je jedan od članova (Goran Milenković) već izabran u prošlom mandatu, a na predlog odbornika izabran je i Saša Danić.

Na sednici SO Gračanica odbornici su jednoglasno podržali predlog predsednice opštine Ljiljane Šubarić o imenovanju odbornika Ljutrima Ajetija iz Kišnice na mesto zamenika predsednika opštine za zajednice.

Predsedavajući SO Gračanica Milan Dimitrijević je kazao da je Ljutirm Ajeti radnik ove lokalne samouprave, te da može koristiti kako svojoj, tako i ostalim zajednicama.

"Starosedelac je u Kišnici. Njegov pokojni otac je mnogo pomogao pomirenju i suživotu među stanovnicima u Kišnici. Nadamo se da će Ljutrim da nastavi njegovo delovanje tamo i pomogne samoj Opštini Gračanica", rekao je Dimitrijević.

On je zamolio imenovane članove odbora da izaberu predsedavajuće i što pre počnu sa radom.

Održavanju prve vandredne sednice SO Gračanica, kojoj su prisustvovali i predstavnici KFOR-a i OEBS-a, prethodila je sednica Odbora za politiku i finansije.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022