Vesti
Društvo

Održan Uskršnji bazar u OŠ “Kralj Milutin”

Učenici OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici organizovali su Uskršnji bazar uz pomoć svojih nastavnika. Sav prihod od današnje prodaje iskoristiće se za nabavku opreme koja nedostaje školi.
Održan Uskršnji bazar u OŠ “Kralj Milutin”
Uskršnji bazar (Foto Kim)

Uskršnji bazar u OŠ "Kralj Milutin" zajedničkim trudom i radom organizuju učenici i nastavnici više od deset godina. Đaci od prvog do osmog razreda predstavili su uskršnja jaja, pletene korpice, nakit, remove za slike u holu škole.

Bazar je organizovan sa ciljem kako bi deca kroz rad podelila radost Uskrsa, kazala je nastavnica likovne kulture u ovoj ustanovi Ljiljana Đorić.

"Više od desetak godina organizujemo Uskršnji bazar, sa ciljem da kroz rad zainteresujemo decu i aganžujemo ih kako bi kroz rad podelila radost praznika sa svima nama iz škole, a ne samo sa porodicom. Ranije smo sve pripremali u školi, ali ove godine deca su sve pravila kod svojih kuća, ukrašavala su jaja i danas su ih donela. Pored uskršnjih jaja, učenici viših razreda pravili su i nakit, korpice, remove”, kazala je nastavnica Ljilja.

Okupljeni učenici u holu škole nisu krili svoju radost što je Uskšnji bazar i ove godine organizovan.

"Jedva sam čekala današnji dan kako bih mogla da kupim jaje, a takođe sam i ofarbala jaja i donela", kazala je Andrea Ćirković učenica trećeg razreda.

"Na jajetu sam nacrtao manastir Gračanicu uz pomoć mame, nadam se da će ga neko kupiti", rekao je Novak Perić takođe učenik trećeg razreda.

"Korpice, nakiti, sve su to ispleli učenici kod svojih kuća zbog pandemije koronavirusa. Nastavnica likovne kulture Ljiljana Đorić nas je podučavala. Pletene korpice, čarape, kreću se od 300 do 500 dinara, a sav novac od današnje prodaje daćemo školi", istakao je Ognjen Milovanović učenik osmog razreda.

Svoj doprinos u vidu pletenih korpica od pruća za uskršnje jaje, dala je i nastavnica muzičke kulture Stanka Popović.

Cena uskršnjeg jajeta je 50 dinara, a sav prihod od prodaje biće poklonjen školi za nabavku neophodne opreme.Ostale vesti

Nemačka ukinula karantin za putnike sa Kosova
Nemačka vlada je zbog poboljšanja epidemiološke situacije olakšala putničke aranžmane iz nekoliko zemalja, sa liste visoko rizičnih zemlja uklonila je Kosovo, Severnu Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru i još nekoliko zemalja.
  • 15.05.2021
Miletova polja divljeg luka na 1.800 metara nadmorske visine
Mile Veljković iz Sevca (opština Štrpce) od 1967. godine priprema biljne preparate na bazi meda. Kako je kazao, dok su drugi kupovali cigarete i piće, on je kupovao knjige o raznim biljkama koje danas bere i tretira, kako bi pomogao raznim ljudima.
  • 15.05.2021
OG: Poljoprivrednici dobili opremu za proizvodnju i skladištenje maline

Desetoro poljoprivrednika sa područja opštine Gračanica dobilo je neophodnu opremu za proizvodnju i skladištenje maline. "Plan nam je da podstaknemo i povećamo poljoprivrednu proizvodnju", rekao je predsednik opštine Srđan Popović.

  • 14.05.2021
Svega ima sem kupaca

Na Zelenoj pijaci u Gračanici meštani ove lokalne samouprave, ali i drugih opština na Kosovu, mogu nabaviti sveže voće i povrće, kao i rasade parike, paradajza, kupusa i lubenice. Prodavci nisu zadovoljni pazarima, ističu da je kupaca sve manje.

  • 14.05.2021
Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu

Ivan Zaporožac doskorašnji direktor OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, preuzeo je funkciju načelnika Školske Uprave za Kosovo i Metohiju, saznaje RTV Kim.

  • 13.05.2021
Digitalni zeleni sertifikat za lakša putovanja

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

  • 12.05.2021