Vesti
Društvo

Odron na putu Raška-Rudnica, blokiran saobraćaj

Na putu koji vodi od Raške ka Rudnici, tj. prelazu Jarinje, ovog jutra je došlo do odrona, javlja 192.rs.
Odron na putu Raška-Rudnica, blokiran saobraćaj
Odron na putu Raška-Rudnica (Foto 192.rs)

Kako se navodi, odron se dogodio nešto pre 09.00 časova.

Na fotografiji koja je objavljena vidi se da su stene i zemlja prekrili obe trake magistralnog puta.

Izveštavajući o istom odronu, Kurir piše da od prolaska ovim pravcem „za sada nema ništa“, kao i da u trenutku odrona niko nije prolazio tim delom puta.

Za sada nema zvaničnih informacija o odronu.

192.rs je takođe juče izvestio da je u ranim popodnevnim satima došlo do odrona na nekoliko stotina metara od železničke stanice Polumir kod Ušća.

Beogradski mediji javili su u večernjim satima da je odron uklonjen te da je železnički saobraćaj na ovoj deonici normalizovan.

Odroni, uz klizišta i poplave postali su uobičajena pojava, a nakon višednevnih padavina koje su u prethodnim danima zahvatile region.

Snažne padavine zahvatile su i sever Kosova. Njih su takođe pratile poplave i u severnom delu Mitrovice, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ali i više drugih opština južno od Ibra. Pojedini putevi su takođe bili blokirani usled odrona.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023