Vesti
Društvo

Odobreno 400.000 evra za zaštitu od koronavirusa

Kosovska vlada donela je danas odluku o izdvajanju 400.000 evra iz budžeta za zaštitu od koronavirusa. Sredstva će biti namenjena uvođenju zaštitnih mera, prenose kosovski mediji.
Odobreno 400.000 evra za zaštitu od koronavirusa
Vlada Kosova (Foto Kim)

Ministar finansija, Besnik Bisljimi izjavio je da je ova suma novca izdvojena na zahtev Ministarstva zdravlja za obezbeđenje zaštitnih sredstava za pripremu u vezi sa koronavirusom.

Prethodno je ministar zdravlja, Arben Vitia, sam potvrdio da je od vlade zatražio 400.000 evra za zaštitu od ovog virusa, prenela je Gazeta Express.

Ukazao je na to da je karantin pripremljen u slučaju postojanja zaraženih koronavirusom.

„Jedno izolovano odeljenje Klinike za infektivne bolesti pripremljeno je sa 25 kreveta. U zavisnosti od potrebe, Odeljenje na Univerzitetskoj klinici u Prištini takođe može biti prošireno."

Vitia je takođe govorio o potrebi za postavljenje karantina u slučaju širenja korona virusa, navodeći da će ukoliko se virus proširi, predložiti karantin u blizini „Biznis parka", u Prizrenu, naselju Vrani Do.

Potvrdio je da na Kosovu još nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa.Ostale vesti

Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021
KM: Uručeni ključevi stanova stanarima nekadašnjeg “Samačkog bloka”
Preostalim stanarima nekadašnjeg "Samačkog bloka", danas su uručeni ključevi 20 stanova u novoj zgradi u ulici Rudarske čete u Kosovskoj Mitrovici, izgrađenoj sredstvima Grada Beograda. Ovim su zbrinuti svi stanari koji su u požaru jula meseca 2017. godine ostali bez krova nad glavom. Najavljena je izgradnja još jedne zgrade.
  • 14.01.2021
Početak Nove godine po Julijanskom kalendaru
Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija i Sveta Gora, koje vreme svojih praznika određuju prema Julijanskom kalendaru, danas obeležavaju početak 2021. godine i dva velika hrišćanska praznika - Obrezanje Isusa Hrista i Svetog Vasilija Velikog.
  • 14.01.2021
Hakerski napad na portal Riznica.net
Redakcija portala Riznica.net obaveštava čitaoce da je njihov sajt danas otežano radio zbog napada hakera "koji već nekoliko dana pokušavaju da sruše ovu veb stranicu".
  • 13.01.2021