Odluka o zabrani ulaska Arnou Gujonu i dalje na snazi

Arnou Gujonu, francuskom humanitarcu i osnivaču organizacije “Solidarnost za Kosovo” prošle godine u septembru uvedena je zabrana ulaska na Kosovo. Kosovske vlasti i dalje odbijaju njegove žalbe na ovu odluku.

Podeli ovaj članak sa:
 • Arno Gujon (Foto Solidarnost za Kosovo)

Gujon je gostujući na tv Prva izjavio da nema nikakvih pomaka u vezi sa zabranom ulaska na Kosovo, kao i to da su njegove žalbe odbijene bez ikakvih obrazloženja.

“Nažalost, nema nikakvih pomaka, moje žalbe su odbijene bez obrazloženja, a moja tužba Upravnom sudu Kosova zbog te proizvoljne odluke Prištine stoji verovatno u nekoj fioci. Zaista mi teško pada što ne mogu da posetim enklave, decu koja žive tamo i svoje prijatelje... Nadam se da će zabrana biti ukinuta,”- kazao je Gujon.

"Solidarnost za Kosovo", organizacija koju vodi ovaj Francuz godinama pomaže Srbe na Kosovu. Svakog leta, Gujojn organizuje letovanje za decu iz srpskih enklava, pa je tako i ovog leta na more u Tivat otišlo 43 dece.

Ostale vesti

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

 • Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Menadžer taksi službe „Šoferi im“, koja već određeno vreme posluje u Gračanici, Bujar Bančinca tvrdi da im je Opština Gračanica odobrila, pa zatim oduzela radnu dozvolu, ali i da su čitav postupak pratile „određene nepravilnosti“. Iz Opštine Gračanica kažu da je „licenca suspendovana odlukom komisije“ i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

 • Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović uručio je u Lapljem Selu ključeve za 24 nova stana socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Velika je sreća i zadovoljstvo kada znamo da smo na jednom mestu“, kazala je jedna od korisnica ovih stanova stanova Nevenka Rikalo.

 • Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Izgradnjom vodvodne mreže biće olakšano snabdevanje vodom meštanima Gračanice, Sušice i Novog Badovca, a ujedno se rade i dve nove linije ka Kišnici i Lapljem Selu, rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane