Vesti
Društvo

Odluka o zabrani ulaska Arnou Gujonu i dalje na snazi

Arnou Gujonu, francuskom humanitarcu i osnivaču organizacije “Solidarnost za Kosovo” prošle godine u septembru uvedena je zabrana ulaska na Kosovo. Kosovske vlasti i dalje odbijaju njegove žalbe na ovu odluku.
Odluka o zabrani ulaska Arnou Gujonu i dalje na snazi
Arno Gujon (Foto Solidarnost za Kosovo)

Gujon je gostujući na tv Prva izjavio da nema nikakvih pomaka u vezi sa zabranom ulaska na Kosovo, kao i to da su njegove žalbe odbijene bez ikakvih obrazloženja.

“Nažalost, nema nikakvih pomaka, moje žalbe su odbijene bez obrazloženja, a moja tužba Upravnom sudu Kosova zbog te proizvoljne odluke Prištine stoji verovatno u nekoj fioci. Zaista mi teško pada što ne mogu da posetim enklave, decu koja žive tamo i svoje prijatelje... Nadam se da će zabrana biti ukinuta,”- kazao je Gujon.

"Solidarnost za Kosovo", organizacija koju vodi ovaj Francuz godinama pomaže Srbe na Kosovu. Svakog leta, Gujojn organizuje letovanje za decu iz srpskih enklava, pa je tako i ovog leta na more u Tivat otišlo 43 dece.Ostale vesti

Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020