Vesti
Društvo

Odgovor na otvoreno pismo ministra Jevtića

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je sinoć otvoreno pismo uredniku RTV Kim u kom zamera da je naša redakcija nedavno, u dva navrata izveštavala, a da "pritom nije uzela u obzir sve relevantne činjenice".
Odgovor na otvoreno pismo ministra Jevtića
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Celo pismo ministra Jevtića možete pročitati OVDE. RTV Kim objavljuje urednički odgovor na ministrovo pismo.
  
Poštovani i uvaženi ministre za povratak i zajednice,
 
Svi navodi u vesti Baka Leposava iz "Paviljona E“ uskoro u novom domu su baka Leposavini, novinar ih je samo pretočio u tekst. Nadam se da se slažemo da je degutantno sumnjati u reči osamdesetsedmogodišnje starice
 
Dalje, posao novinara nije da bilo koga pretvara u heroja ili zlikovca, napada ili brani političke opcije, već najpre da one koji vrše vlast drže odgovornim za sve ono što čine ili ne čine. Vaši saveti, prema kojima pojedincima ili političarima ne bi trebali da dajemo medijski prostor, su direktno mešanje u uređivačku politiku.
 
Uostalom, vi i ja smo pre niza godina već imali telefonski razgovor na temu novinarstva i izveštavanja RTV Kim. Mogu samo da ponovim ono što sam vam i tada rekao: ne bi mi palo na pamet da vas učim kako da budete ministar, nemojte ni vi mene kako da budem urednik. 
 
Što se uvredljivih komentara tiče, prostor komentatorima nismo dali mi već Mark Cukerberg, vlasnik Fejsbuka.
 
U nadi da dosadašnju vrlo dobru i profesionalnu saradnju nećemo prekidati ni tokom predstojeće predizborne kampanje Srpske liste,
 
Goran Avramović  
glavni i odgovorni urednik RTV KimOstale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021