Vesti
Društvo

Odeljenje inspekcije OG najavilo pojačanu sanitarnu kontrolu

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica najavilo je pojačanu sanitarnu kontrolu svih privrednih subjekata na teritoriji lokalne samouprave, odnosno sprovođenje mera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.
Odeljenje inspekcije OG najavilo pojačanu sanitarnu kontrolu
Gračanica (Foto Kim)

Opštinska inspekcija privredne subjekte upozorava da su, na osnovu Zakona br 02/Z-109 o sprečavanju i suzbijanju zaraznih bolesti, u obavezi da primenjuju sve opšte i posebne mere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, i to:

"Da sprovedu obaveznu dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju u objektima, u sredstvima javnog saobraćaja, u objektima za proizvodnju i promet namirnica i drugim objektima, očuvaju sanitarne i higijensko-tehničke uslove, obezbede sanitarnu ispravnost namirnica i higijensko-tehničke i zdravstvene uslove za njihovu proizvodnju, promet i zaštitu, kao i primenu ostalih mera u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti", navodi se u saopštenju.

Кako je istaknuto, u tom cilju opštinska inspekcija će narednih dana pojačati sanitarnu kontrolu i tražiti striktno poštovanje svih naredbi i mera.Ostale vesti

Istraživanje: Kako smanjiti usamljenost kod starijih osoba?
Pružanje konkretne podrške starijim ljudima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što je kupovina namirnica, od suštinskog je značaja za smanjenje usamljenosti, pokazalo je novo istraživanje Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Univerzitetskog koledža u Londonu, sapšteno je iz UNFPA Kosovo.
  • 28.01.2022
Zajednički bukvar za male Albance od naredne godine
Kako je i najavljeno, Ministarstvo prosvete Kosova i Ministarstvo prosvete Albanije objavili su danas poziv za prijavu na konkurs za zajednički Bukvar, uz radnu svesku.
  • 28.01.2022
Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“, podelila svetosavske paketiće
Deca u Goraždevcu dobila su danas svetosavske paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice „Radosti moja“. Predhodnih dana ova organizacija posetila je i Orahovac i Veliku Hoču.
  • 28.01.2022
Agencija za informacije i privatnost primila oko 200 pritužbi
Agencija za informisanje i privatnost je primila 43 pritužbe u vezi sa zaštitom ličnih podataka i još 147 pritužbi na pristup javnim dokumentima. Konačne odluke su donete u oko 80 odsto slučajeva.
  • 28.01.2022
Mlađi osnovci neposredno, ostali kombinovano
Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 
  • 28.01.2022
Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022