Vesti
Društvo

Odeljenje inspekcije OG najavilo pojačanu sanitarnu kontrolu

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica najavilo je pojačanu sanitarnu kontrolu svih privrednih subjekata na teritoriji lokalne samouprave, odnosno sprovođenje mera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.
Odeljenje inspekcije OG najavilo pojačanu sanitarnu kontrolu
Gračanica (Foto Kim)

Opštinska inspekcija privredne subjekte upozorava da su, na osnovu Zakona br 02/Z-109 o sprečavanju i suzbijanju zaraznih bolesti, u obavezi da primenjuju sve opšte i posebne mere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, i to:

"Da sprovedu obaveznu dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju u objektima, u sredstvima javnog saobraćaja, u objektima za proizvodnju i promet namirnica i drugim objektima, očuvaju sanitarne i higijensko-tehničke uslove, obezbede sanitarnu ispravnost namirnica i higijensko-tehničke i zdravstvene uslove za njihovu proizvodnju, promet i zaštitu, kao i primenu ostalih mera u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti", navodi se u saopštenju.

Кako je istaknuto, u tom cilju opštinska inspekcija će narednih dana pojačati sanitarnu kontrolu i tražiti striktno poštovanje svih naredbi i mera.Ostale vesti

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
  • 19.06.2021
Maske su pale: Zaboravljamo li na koronavirus
Smanjivanjem broja obolelih od koronavirusa, vakcinisanjem i ublažavanjem mera, popušta i strah od opake bolesti. „Maske su pale“ i više nisu neophodne na otvorenom, a sve češće se na njih zaboravlja i u zatvorenom prostoru. Opustili smo se, možda i previše, pa se stiče utisak da polako zaboravljamo na pandemiiju.
  • 19.06.2021
Ministarstvo kulture: Zahtev Prištine još jedan ozbiljan falsifikat
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije odbacilo je danas kao "još jedan ozbiljan falsifikat" zahtev Prištine da im Srbija vrati "artefakte uzete tokom 1998. i 1999. godine".
  • 18.06.2021
Da li planirate letovanje?
Iako možda ne temperaturno, ali leto uskoro počinje a samim tim sezona godišnjih odmora. Prošlu godinu je obeležila pandemija pa su mnogi leto proveli kod kuće. Ove godine zbog bolje epidemiološke situacije i relaksiranijih mera, građani planiraju odmore i to uglavnom u komšiluku – u Crnoj Gori.
  • 18.06.2021
Otvoreni bazeni
Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
  • 18.06.2021
Gračanica: Uspešno završena obuka konobara
Obuka konobara koju je Turistička organizacija Gračanice organizovala treću godinu zaredom uspešno je završena, a sertifikat profesionalnog konobara steklo je 15 mladih ljudi sa područja naše opštine.
  • 18.06.2021