Vesti
Društvo

Odbor za pomoć KiM obezbedio paketiće za mališane u Osojanu

Svetosavski paketići, koje je obezbedio Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, biće podeljeni sutra, na dan Svetog Save, deci predškolskog i školskog uzrasta OŠ “Radoš Tošić” u Osojanu u opštini Istok.
Odbor za pomoć KiM obezbedio paketiće za mališane u Osojanu
Ilustracija (Foto Odbor za pomoć KiM)

Paketići će biti uručeni preko Privremenog organa opštine Istok, saopšteno je iz Odbora za pomoć KiM.

Poklone za mališane u Metohiji, prikupili su njihovi vršnjaci iz 81. osnovne i srednje škole sa teritorije Republike Srpske.

"Ovim putem čestitamo svoj svetosavskoj deci i omladini, njihovim nastavnicima i profesorima, kao i monaštvu i sveštenstvu ovaj veliki školski praznik. Nastavimo put Svetosavlja kroz naredna pokolenja i vekove, jer smo to dužni precima, ali još više onima koji dolaze", naveo je u čestitki predsednik Odbora za pomoć KiM, Milorad Arlov.

Posebnu čestitku uputio je članovima Udruženja roditelja dece sa poteškoćama u razvoju "Podrži me" iz Кosovske Mitrovice, kao i rukovodstvu, izražavajući nadu da će naredne godine školsku slavu dočekati u novom završenom Dnevnom centru "Podrži me – 9. januar".

Ujedno je uputio i čestitku povodom rođenja Radoša Jankovića, prve bebe u povratničkom selu Blagača kod Đurakovca nakon više od dve decenije.Ostale vesti

Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021