Vesti
Društvo

Od sledeće nedelje kraće restrikcije vode

Meštani Gračanice i okolnih sela koji se vodom snabdevaju iz jezera "Badovac" ostaju bez vode od 19 časova do 8 sati ujutru. Direktor Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković ističe da će redukovano vodosnabdevanje biti smanjeno.
Od sledeće nedelje kraće restrikcije vode
Gračaničko jezero (Foto arhiva Kim)

Sistemom restrikcija koje je uvela Regionalna kompanija za vodosnabdevanje "Priština" obuhvaćene su sve naseljene sredine koje se vodom napajaju iz jezera "Badovac".

Iz vodovoda su građani više puta obaveštavani da je razlog isključenjima zamućenost vode zbog koje fabrika za prečišćavanje nije u mogućnosti da proizvede dovolje količine iste.

Direktor za javne službe Opštine Gračanica Vladica Trajković, poručio je da bi uskoro restrikcije trebale da budu smanjenje.

"Dobio sam informaciju da će do kraja nedelje višečasovne restrikcije vode biti vremenski kraće, a ja se iskreno nadam da ćemo se vrlo brzo stanje sa vodosnabdevanjem stabilozovati tako da ćemo imati vodu 24 časa", naglasio je Trajković.

Zbog toga što vodovod radi upola kapaciteta u pojedinim naseljima na višim tačkama ne stiže voda, pa restrikcije za građane u ovim sredinama traju duže.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021