Vesti
Društvo

Od sledeće nedelje kraće restrikcije vode

Meštani Gračanice i okolnih sela koji se vodom snabdevaju iz jezera "Badovac" ostaju bez vode od 19 časova do 8 sati ujutru. Direktor Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković ističe da će redukovano vodosnabdevanje biti smanjeno.
Od sledeće nedelje kraće restrikcije vode
Gračaničko jezero (Foto arhiva Kim)

Sistemom restrikcija koje je uvela Regionalna kompanija za vodosnabdevanje "Priština" obuhvaćene su sve naseljene sredine koje se vodom napajaju iz jezera "Badovac".

Iz vodovoda su građani više puta obaveštavani da je razlog isključenjima zamućenost vode zbog koje fabrika za prečišćavanje nije u mogućnosti da proizvede dovolje količine iste.

Direktor za javne službe Opštine Gračanica Vladica Trajković, poručio je da bi uskoro restrikcije trebale da budu smanjenje.

"Dobio sam informaciju da će do kraja nedelje višečasovne restrikcije vode biti vremenski kraće, a ja se iskreno nadam da ćemo se vrlo brzo stanje sa vodosnabdevanjem stabilozovati tako da ćemo imati vodu 24 časa", naglasio je Trajković.

Zbog toga što vodovod radi upola kapaciteta u pojedinim naseljima na višim tačkama ne stiže voda, pa restrikcije za građane u ovim sredinama traju duže.Ostale vesti

’’Samo novinari mogu da sačuvaju medije’’
Medijska pismenost, novinarska etika, standardi rada u redakcijama i prepoznavanje izvora dezinformacija neke su od tema koje su novinari pet srpskih redakcija obrađivali na treningu koji je održan u prostorijama RTV Kim u Čaglavici. "Samo novinari mogu da sačuvaju medije od toga da budu puka propaganda ili štaka za popunjavanje sadržaja na društvenim mrežama", rekao je svojim kolegama na Kosovu direktor programa Newsmax Adria Slobodan Georgiev. 
  • 25.09.2021
Osojane: Akcija čišćenja korita reke Kujavče
Crkvena opština u Osojanu i mladi koje ona okuplja čistili su danas korito reke Kujavče.
  • 25.09.2021
Deca Metohije – Belo Polje
U sedmoj epizodi „Deca Metohije“ novinari Radio Goraždevca posetili su Anđelu, Marka i Nikolu u Belom Polju. Ovi mališani su jedina deca iz srpske zajednice u ovom selu.
  • 25.09.2021
Druženje i upoznavanje uz med i radionicu kućnog pivarstva
Trodnevni multietnički kamp pod imenom "Pčelinji park" na kome će se dvadesetak mladih ljudi upoznati sa pčelarstvom otpočeo je u Preocu, nadomak Gračanice, u organizaciji NVO Mlada aktivna Gračanica. Kuriozitet prvog dana je bila radionica kućnog pivarstva u okviru koje je kuvano pivo sa medom.
  • 24.09.2021
Đaci se vraćaju u škole od ponedeljka
Učenici osnovnih i srednjih škola u srpskim sredinama na Kosovu vraćaju se u đačke klupe od ponedeljka, potvrđeno je za RTV Kim.
  • 24.09.2021
Više od 80 kamiona čeka na Merdaru
U koloni od oko 80 šlepera i kamiona, formiranoj na administrativnom prelazu Merdare, teretnjaci čekaju na ulazak na Kosovo. Putnički saobračaj se odvija neometano, bez većih gužvi sa obe strane prelaza.
  • 24.09.2021