Vesti
Društvo

Od ponedeljka povratak dece u vrtiće

Predškolska ustanova Đurđevak mališanima ponovo otvara svoja vrata 8. juna. Nakon što je opština Gračanica izvršila dezinfekciju svih osam objekata ove ustanove, zaposleni privode kraju pripreme za povratak dece. Međutim, za boravak u obdaništima neophodna je potvrda pedijatra da je dete zdravo.
Od ponedeljka povratak dece u vrtiće
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Radica Parlić pedagog u predškolskoj ustanovi Đurđevak navodi, da deca koja će u ponedeljak krenuti u vrtić moraju imati potvrdu pedijatra.

„Roditelji su dužni da imaju potvrdu pedijatra, ne stariju sedam dana, u kojoj se navodi da je dete zdravo i da može boraviti u vrtiću“, kazala je Parlić.

Iz Doma zdravlja u Gračanici za RTV Kim su potvrdili da su u toku pregledi dece koja će nastaviti da pohađaju vrtić.

Ova predškolska ustanova je tokom pandemije organizovala onlajn nastavu za 144 predškolca, čiji se upis u prvi razred očekuje u septembru.

Verica Stanković sekretar u Predškolskoj ustanovi Đurđevak, ističe da će zaposleni preduzeti sve neophode mere zaštite za prijem dece, kao i da će pojačane mere higijene morati da primenjuju i deca koja dolaze u vrtić.

„Naši radnici koji počinju da rade sa decom, nakon pandemije moraće da nose maske i rukavice, kako bi dočekali decu u povoljnim uslovima, da bi sačuvali zdravlje dece, kao i da se roditelji ne bi brinuli u kakvim će im uslovima boraviti deca. Deca će morati češće da peru ruke, oni svakako imaju svoje peškire koje upotrebljavaju, sada će samo mere higijene biti strožije“, navodi Verica Stanković.

Predškolska ustanova Đurđevak ima osam objekata u kojima boravi 504 dece, od jaslica do poredškolske grupe.Ostale vesti

Srpske NVO pozivaju EU da insistira na osnovnim vrednostima u Srbiji
S pravom se može očekivati da će rezultati izbora u Srbiji od 21. juna dovesti do političke krize, dok je poverenje u vladinu politiku borbe protiv pandemije poslednjih nedelja pretrpelo ozbiljan udarac, navodi se u pismu sedam organizacija civilnog društva iz Srbije koje je juče upućeno na adresu institucija EU.
  • 14.07.2020
Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020