Vesti
Društvo

Od ponedeljka na Kosovu obavezna zimska oprema za vozila

Kosovska policija danas je uputila javni apel vozačima, ponavljajući da zahteva od učesnika u saobraćaju (vozača) da imaju zimsku opremu.

Od ponedeljka na Kosovu obavezna zimska oprema za vozila
Pneumatici (Foto Kim)

"Od 15. novembra do 15. marta zahteva se od vozila u saobraćaju da imaju zimsku opremu. Apelujemo na sve vozače da počnu da pripremaju svoja vozila i budu oprezni tokom ove zimske sezone", naveli su.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, u ranijoj izjavi je za Radio Kontakt Plus poručio da policija Kosova ima nultu toleranciju prema svim prekršiocima zakona kada je u pitanju neposedovanje zimske opreme.

"Ukoliko vozač ne poseduje zimsku opremu, a učestvuje u saobraćaju, ili u saobraćajnoj nezgodi, kazne su različite i zavise od nekoliko faktora, da li je vozilo osigurano, da li je vozač bio pod dejstvom alkohola ili opojnih supstanci i tako dalje", poručio je Radović.

Za nove gume je potrebno izdvojiti od 4.000 do 60.000 dinara, u zavisnosti od tipa vozila, proizvođača pneumatika.

Zamena guma košta i do 2.000 dinara po točkuOstale vesti

Počeo Velikogospojinski post
Za pravoslavne hrišćanske vernike počeo je dvonedeljni Velikogospojinski post. Ustanovljen je kako bi se svi sećali Presvete Bogorodice i tražili molitveno zastupništvo od nje. Post se završava 28. avgusta po novom kalendaru, na Veliku Gospojinu.
  • 14.08.2022
Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022