Vesti
Društvo

Od Opštine Gračanica školski pribor za prvake na centralnom Кosovu

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, danas je sa saradnicima, prvacima na centralnom Кosovu uručio školski pribor, saopšteno je iz Popovićevog kabineta.
Od Opštine Gračanica školski pribor za prvake na centralnom Кosovu
Školski pribor za prvake (Foto: Opština Gračanica)

Opština Gračanica je ove godine, kao i predhodne, svim đacima sa teritorije lokalne samouprave i centralnog Кosova, koji su ove godine upisali prvi razred, poklonila školski pribor. Podeljeno je preko 300 paketa osnovnog školskog pribora, koji je obezbedilo Odeljenje za obrazovanje, navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankicom Nićić, pribor je prvo podelio prvacima u OŠ „Кnez Lazar“ u Donjoj Gušterici, kojih je ove godine 54.

„Ovo je najlepši dan u našoj opštini, dan kada dobijamo novu generaciju. Ove godine na centralnom Кosovu imamo preko 300 prvaka i Opština Gračanica je za sve njih obezbedila pribor. Ove osmehe niko ne može da zameni, ovi mališani su naša budućnost, nešto što moramo da pazimo i negujemo, kako bi postali dobri ljudi i kako bi njima mogli da se ponosimo“, kazao je Popović čestitajući im polazak u školu.

Direktorica obrazovanja Brankica Nićić istakla je da će svaki prvak na centralnom Кosovu dobiti školski pribor.

„Školski pribor dobiće deca u Plemetini, Prilužju, Brnjici, Starom Gracku... Bez obzira što su da deca van teritorije Opštine Gračanica ona svakako sazlužuju da dobiju i budu obradovana ovakvim prigodnim poklonom“, kazala je Nićić.

Direktor OŠ „Кnez Lazar“ Dragan Maksimović zahvalio se, u ime đaka i roditelja, na poklonima koje su predstavnici opštine Gračanica uručili prvacima u toj školi.

„To je pokazatelj da Opština misli na svoje najmlađe i da se maksimalno trudi da obezbedi što bolje uslove za proces obrazvoanja. U našoj školi ima 470 učenika, a ove godine upisali smo 54 prvaka, što je na prošlogodišnjem nivou“, kazao je Maksimović.

Potom su u pratnji predsednika privremenog organa SG Priština u Gračanici Ljubinka Кaradžića školski pribor podelili prvacima u Lapljem Selu, gde je upisano 54 i u Gračanici, gde je upisano 85 prvaka.

Popović je istakao da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje, odnosno sa stvaranjem boljih uslova za školovanje.

On je nakon što je prvacima u Osnovnoj školi „Кralj Milutin“ u Gračanici uručio školski pribor obišao školsku zgradu koja je ove godine kompletno renovirana sredstvima iz opštinskog budžeta.

„Jedan od naših prioriteta je stvaranje što boljih uslova za obrazovanje naše dece. Prošle godine smo kompletno rekonstruisali školu „Кnez Lazar“ u Donjoj Gušterici. Ove godine to činimo sa školom „Кralj Milutin“ u kojoj je rekonstruisana kompletno unutrašnjost objekta, postavljene su nove table, zamenjeni podovi, vrata i kompletan inventar. Osim toga u toku su intenzivni radovi na proširenju kapaciteta, rade se nove prostorije i učionice, škola će primiti više đaka što nas posebno raduje“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je u planu i rekonstrukcija školskog atriuma.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020