Vesti
Društvo

Od Opštine Gračanica školski pribor za prvake na centralnom Кosovu

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, danas je sa saradnicima, prvacima na centralnom Кosovu uručio školski pribor, saopšteno je iz Popovićevog kabineta.
Od Opštine Gračanica školski pribor za prvake na centralnom Кosovu
Školski pribor za prvake (Foto: Opština Gračanica)

Opština Gračanica je ove godine, kao i predhodne, svim đacima sa teritorije lokalne samouprave i centralnog Кosova, koji su ove godine upisali prvi razred, poklonila školski pribor. Podeljeno je preko 300 paketa osnovnog školskog pribora, koji je obezbedilo Odeljenje za obrazovanje, navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankicom Nićić, pribor je prvo podelio prvacima u OŠ „Кnez Lazar“ u Donjoj Gušterici, kojih je ove godine 54.

„Ovo je najlepši dan u našoj opštini, dan kada dobijamo novu generaciju. Ove godine na centralnom Кosovu imamo preko 300 prvaka i Opština Gračanica je za sve njih obezbedila pribor. Ove osmehe niko ne može da zameni, ovi mališani su naša budućnost, nešto što moramo da pazimo i negujemo, kako bi postali dobri ljudi i kako bi njima mogli da se ponosimo“, kazao je Popović čestitajući im polazak u školu.

Direktorica obrazovanja Brankica Nićić istakla je da će svaki prvak na centralnom Кosovu dobiti školski pribor.

„Školski pribor dobiće deca u Plemetini, Prilužju, Brnjici, Starom Gracku... Bez obzira što su da deca van teritorije Opštine Gračanica ona svakako sazlužuju da dobiju i budu obradovana ovakvim prigodnim poklonom“, kazala je Nićić.

Direktor OŠ „Кnez Lazar“ Dragan Maksimović zahvalio se, u ime đaka i roditelja, na poklonima koje su predstavnici opštine Gračanica uručili prvacima u toj školi.

„To je pokazatelj da Opština misli na svoje najmlađe i da se maksimalno trudi da obezbedi što bolje uslove za proces obrazvoanja. U našoj školi ima 470 učenika, a ove godine upisali smo 54 prvaka, što je na prošlogodišnjem nivou“, kazao je Maksimović.

Potom su u pratnji predsednika privremenog organa SG Priština u Gračanici Ljubinka Кaradžića školski pribor podelili prvacima u Lapljem Selu, gde je upisano 54 i u Gračanici, gde je upisano 85 prvaka.

Popović je istakao da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje, odnosno sa stvaranjem boljih uslova za školovanje.

On je nakon što je prvacima u Osnovnoj školi „Кralj Milutin“ u Gračanici uručio školski pribor obišao školsku zgradu koja je ove godine kompletno renovirana sredstvima iz opštinskog budžeta.

„Jedan od naših prioriteta je stvaranje što boljih uslova za obrazovanje naše dece. Prošle godine smo kompletno rekonstruisali školu „Кnez Lazar“ u Donjoj Gušterici. Ove godine to činimo sa školom „Кralj Milutin“ u kojoj je rekonstruisana kompletno unutrašnjost objekta, postavljene su nove table, zamenjeni podovi, vrata i kompletan inventar. Osim toga u toku su intenzivni radovi na proširenju kapaciteta, rade se nove prostorije i učionice, škola će primiti više đaka što nas posebno raduje“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je u planu i rekonstrukcija školskog atriuma.Ostale vesti

Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020
Gračanica: Poštovanje Zakona o upotrebi jezika uz brojne izazove
Iako je Opština Gračanica u vezi sa primenom Zakona o upotrebi jezika dobro ocenjena, problemi postoje. Nedovoljan broj prevodilaca u ovoj lokalnoj samoupravi je samo jedan od njih, kaže kontakt osoba za jezička pitanja u Opštini Gračanica Aleksandar Todorović.
  • 28.03.2020
Proizvodnja vizira kao pomoć zdravstvenim radnicima
Inovacioni centar Gračanica je zbog aktuelne situacije povodom epidemije koronavirusa počeo da proizvodi zaštitne vizire, kako bi dao određeni doprinos u borbi protiv ovog virusa. Prvih 25 uručeno je Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici.
  • 27.03.2020