Vesti
Društvo

Od oktobra počinju studije Balkanistike na Univerzitetu u Prištini

Filološki fakultet Univerziteta u Prištini dobio je akreditaciju za pokretanje osnovnih studija Balkanistike. Program počinje od oktobra.
Od oktobra počinju studije Balkanistike na Univerzitetu u Prištini
PU (Foto Gazeta Ekspress)

Kako se navodi, dodeljena akreditacija važi za naredne 3 godine, a na studije Balkanistike mogu se upisati maksimalno 30 studenata. Program počinje u oktobru ove godine, saopšteno je RTV Kim iz Univerziteta u Prištini.

"Sada radimo na promociji studija Balkanistike i na ohrabrivanju učenika da se prijave i pridruže programu", navodi se u saopštenju.

Rok za prijave studenata otvoren je do 24. avgusta ove godine a zainteresovani se mogu prijaviti klikom na ovaj link https://apliko.uni-pr.edu/Aplikimi i popunjavanjem aplikacije.

Naredni poziv za prijavljivanje biće objavljen kasnije u septembru ove godine, navode u saopštenju.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022