Vesti
Društvo

Od jula nove avio linije

Letonska čarter avio-kompanija Smartlinks erlajns sklopila je ugovor sa turoperaterom Priština džet.
Od jula nove avio linije
Ilustracija (Foto wikipedia.org)

Prema ugovoru, avio-kompanija će stacionirati dva aviona erbas A320 na Kosovu i uvesti letove za Bazel, Dizeldorf, Štutgart i Minhen, piše exyuaviation.com.

Sa letovima će početi u prvim danima jula i biće 12 letova nedeljno za Bazel, svakodnevno za Dizeldorf i Štutgart, kao i pet rotacija nedeljno za Minhen.

Otvaranje baze doneće 33 nova radna mesta, što će u narednom periodu porasti na 60.

Priština džet osnovala je grupa investitora iz avio-industzrije, kao i profesionalci iz sektora turizma i putovanja.

Očekuje se da će aerodrom u Slatini kraj Prištine biti ponovo otvoren za zakazane komercijalne letove u naredne dve nedelje.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020