Vesti
Društvo

Od danas za vozače obavezna zimska oprema

Upotreba zimske opreme na putevima, obavezna je od danas i važi do 15. marta naredne godine. Vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ukoliko se zbog vremenskih uslova na putu nalaze sneg, led i poledica.

Od danas za vozače obavezna zimska oprema
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Prema Uredbi o kontrolnom pregledu motornih vozila predviđeno je da vozači moraju imati kutiju Prve pomoći i lance za sneg. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima mora biti 4 mm, a profil guma najmanje kombinovani M+S.

"Zakonom o saobraćaju novčana kazna za fizička lica iznosi 40, dok je za pravna 150 evra, a vozilo koje nema zimsku opremu se isključuje iz saobraćaja", kazao je za RTV Kim šef Operative regionalne saobraćajne jedinice Sulejman Halili.

Uredba kojom je predviđeno da vozači svoja motorna vozila prilagode zimskim uslovima na putu biće na snazi do 15. marta naredne godine.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021