Vesti
Društvo

Od 1. septembra u školama na Kosovu nastava na daljinu

Škole na Kosovu, koje funkcionišu po srpskom obrazovnom sistemu, od 1. septembra, nastavu će početi na daljinu.
Od 1. septembra u školama na Kosovu nastava na daljinu
OŠ "Miladin Mitić" ( Foto KIM)

„Novim presekom Kriznog štaba Srbije i tima za škole iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ustanovljeno je da je čitava teritorija Školske uprave Kosovska Mitrovica u crvenoj zoni. Odluka ovog ministarstva, je da sve škole na teritoriji KiM krenu prema trećem modelu, tj. biće organizovana nastava na daljinu“, precizirao je načelnik školske uprave Ivan Zaporožac i dodao da će škole blagovremeno biti obaveštene o promeni modela nastave.

Ministar prosvete Republike Srbije, Branko Ružić, rekao je ranije da će škole imati na raspolaganju tri modela nastave koje će moći da primenjuju zavisno od epidemijske situacije u jedinicama lokalne samouprave.Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022