Vesti
Društvo

Od 1. septembra u školama na Kosovu nastava na daljinu

Škole na Kosovu, koje funkcionišu po srpskom obrazovnom sistemu, od 1. septembra, nastavu će početi na daljinu.
Od 1. septembra u školama na Kosovu nastava na daljinu
OŠ "Miladin Mitić" ( Foto KIM)

„Novim presekom Kriznog štaba Srbije i tima za škole iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ustanovljeno je da je čitava teritorija Školske uprave Kosovska Mitrovica u crvenoj zoni. Odluka ovog ministarstva, je da sve škole na teritoriji KiM krenu prema trećem modelu, tj. biće organizovana nastava na daljinu“, precizirao je načelnik školske uprave Ivan Zaporožac i dodao da će škole blagovremeno biti obaveštene o promeni modela nastave.

Ministar prosvete Republike Srbije, Branko Ružić, rekao je ranije da će škole imati na raspolaganju tri modela nastave koje će moći da primenjuju zavisno od epidemijske situacije u jedinicama lokalne samouprave.Ostale vesti

Nastava u srpskim sredinama i dalje na daljinu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije saopštilo je danas da će škole u srpskim sredinama na Kosovu i naredne nedelje izvoditi nastavu na daljinu.
  • 17.09.2021
Istok: Pokrenuta akcija čišćenja groblja u Srbobranu

U povratničkom selu Srbobran, u opštini Istok, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za čišćenje i uređivanje seoskog groblja koje će početi u prvim danima oktobra, izjavila je za Radio Goraždevac Vesna Maliković iz Srbobrana.

  • 17.09.2021
Usvojen predlog o isplati 20 evra svim punoletnim građanima
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima.
  • 16.09.2021
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 16.09.2021
Zapušite nos, otvorite oči: Gračanica do Tokija
Najveći ekološki problemi na teritoriji opštine Gračanica su godinama unazad potpuno isti. Meštani Lapljeg Sela i Preoca se svakog leta suočavaju sa nesnosnim smradom reke Gračanke koji ih guši do kasne jeseni. Iz opštinskog Odeljenja inspekcije ističu da su uzorci vode sa više lokacija poslati na ispitivanje, da su rezultati pokazali prisustvo otpadnih voda iz domaćinstava, a da analiza prisustva teških metala iz tehničkih razloga neće biti brzo urađena.
  • 16.09.2021
Devenport povodom Međunarodnog dana demokratije: Svaki glas mora da se čuje
„Obeležavajući Svetski dan demokratije potvrđujemo princip izražavanja slobode volje ljudi, bilo putem glasačkih kutija, bilo putem medija, kao osnovu autoriteta za svaki vid vlasti“, oglasio se danas šef misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Majk Devenport.
  • 15.09.2021